Spitalul „Filantropia” Craiova se redeschide în câteva zile: „Sper să fie redeschis la începutul săptămânii viitoare, cel târziu”

Reprezentanții Spitalului Filantropia din Craiova, unitate declarată suport COVID-19, speră ca în câteva zile să redeschidă instituția medicală pentru toți pacienții. Cele mai multe solicitări și întrebări vin din partea viitoarelor mămici. Directorul instituției, Liviu Radu, a menționat că au fost făcute demersurile necesare și că se estimează că în câteva zile spitalul va fi redeschis pentru celelalte categorii de pacienți.

Liviu Radu, directorul unității spitalicești a precizat că mai sunt câteva lucruri organizatorice de pus la punct, dar sper ca la începutul săptămânii viitoare spitalul să se redeschidă pentru toți pacienții. 

„Noi luăm diverse probe care durează 48 de ore, după care trebuie să vină DSP Dolj să ne dea autorizația. Sper să fie redeschis la începutul săptămânii viitoare. A fost o perioadă extrem de grea pentru toți. Trebuie să deschidem spitalul. Pacienții cu alte afecțiuni au nevoie de acest lucru”, a menționat Liviu Radu.

Acesta a mai spus că vor exista restricții după deschiderea spitalului, de la distanța între pacienți, în saloane, până la accesul aparținătorilor în clădire. Spitalul Filantropia, centrul din Sărari, a fost numit suport COVID la începutul pandemiei. Din cauza lipsei personalului nu s-a mai putut asigura nici activitatea continuă la Maternitatea din Valea Vlăicii, toate nașterile fiind preluate de Spitalul Clinic Județean Craiova.

See Also

Femeile însărcinate sunt cele care așteaptă cel mai mult redeschiderea unității medicale bulversate. 

„Am tot sperat că se deschide spitalul. Încă mai sper că până nasc eu așa va fi. Nu a fost o idee bună cu transformarea lui în suport COVID, dar dacă așa s-a decis, acum nu are rost să mai privim în urmă. Clinica privată devine o variantă. Nu excludem Spitalul Județean, dar am auzit că acolo este plin ochi. Foarte ciudată este această perioadă. Incertitudinea te obosește psihic”, spune una dintre viitoarele mămici.
What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top