Interviu

Denisa Popa, media 10 la Evaluarea Națională:„Este nevoie de echilibru între studiu și relaxare”

Eleva Denisa Popa a obținut media 10 Evaluarea Națională. A învățat constat și a reușit să se organizeze, astfel încât să obțină nota maximă. Datorită sprijinului și ajutorului familiei, dar și al profesorilor de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Romanescu”, Denisa a reușit să treacă peste momentele dificile și să aibă mai multă încredere în ea. Vrea să studieze la Liceul Pedagogic din Craiova și să devină un medic pediatru foarte bun.

 Autor: Marina Andrei

 

 

 

Media10: Cum te-ai simțit când ai aflat că ai media 10 la Evaluarea Națională?

 Denisa Popa: Nu am crezut că este nota mea. M-am uitat de trei ori peste. Am fost foarte entuziasmată. Din cauza perioadei de pandemie în care am stat în casă, nu am mers la școală, îmi pierdusem cumva încrederea în mine. Eu, de obicei, sunt o persoană foarte încrezătoare, dar în ultima vreme îmi pierdusem încrederea și nu mă așteptam la un așa rezultat.

Media10: Cum ai învățat?

D.P.: Mulți au lenevit în perioada pandemiei, mie mi-a prins cumva bine. Mi-am pus totul la punct și mi-am dat seama că este foarte important studiul individual. Am scris în fiecare zi, am citit, am făcut exerciții.

Media10: Ai avut parte de ajutor din partea profesorilor?

D.P.: Foarte mult. Le mulțumesc tuturor profesorilor pentru ajutorul acordat, pentru încredere și sprijin. Am avut profesori foarte buni la Școala „Nicolae Romanescu”.  Cu doamna profesoară de română am ținut legătura în fiecare zi. Am avut și ore online, am lucrat, ne-a verificat. Orice întrebarea pe care am avut-o i-am adresat-o doamnei profesoare. Și la matematică la fel, am făcut lecții online. La matematică am făcut și meditații și asta m-a ajutat foarte mult. În schimb, la română am mers la examen pregătită doar de doamna profesoară de la clasă.

Media10: Cine te-a sprijinit în această perioadă?

D.P.: Mami, în primul rând, care a stat lângă mine și mi-a acordat încredere. Profesorii, în al doilea rând, și colegii, prietenii. Este nevoie de un echilibrul între studiu și relaxare. Asta mi se pare cel mai important.

Media10: Face multe sacrificii un elev de 10?

D.P: Sunt unele sacrificii, dar dacă faci asta cu plăcere nu prea le simți. Eu mi-am sacrificat timp și mă bucur că am reușit să găsesc un echilibru între distracție și muncă. Sunt diferențe între elevii de 10 și elevii mai slabi și asta ține strict de tine, dacă vrei să lucrezi, cât timp vrei să sacrifici, câtă importanță dai unei teme banale pe care o primești în fiecare zi.

Media10: Ce îți place să faci în timpul liber?

D.P: Să călătoresc, să descopăr lucruri, oameni, să gătesc. Îmi place handbalul și abia aștept să reîncep.

Media10: Pentru viitor, ce planuri ți-ai făcut?

D.P.: Vreau să merg la Universitatea de Medicină și să mă specializez pe Pediatrie. Deocamdată, oscilez între Colegiul Național ,,Frații Buzești” și Liceul Pedagogic, înclin mai mult însă spre Liceul Pedagogic.

Articole recente

Perseverență și viziune. Mihaela Crușoveanu, eleva de 10 a Liceului de Arte din Craiova

Predila Ana Maria

Elevul de 10 de la Liceul Militar Craiova: ,,Ambiția și încrederea sunt cheile succesului”

Predila Ana Maria

Eleva craioveancă de 10 la BAC, care pleacă să studieze în Anglia, la University College London

Predila Ana Maria

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.