Sănătate Știri Știri din sănătate

Policlinica SCJU Craiova reorganizată. Pacienții vârstnici cu boli cardiace, diabet și gravidele pot aștepta în interior

Pacienții vârstnici cu afecțiuni cardiace, diabeticii și gravidele care au nevoie de consultații în Ambulatoriul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova nu vor mai fi nevoiți să își aștepte rândul pentru consultații în curtea unității medicale. În interiorul Policlinicii a fost amenajată o zonă în care pot sta în siguranță. Pentru că trebuie respectate regulile de distanțare socială din cele 50 de scaune pot fi folosite doar 25. Bănci au fost montate și în afara Policlinicii, la umbră.
AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ
Începând de luni, o parte din pacienții de la SCJU Craiova vor putea aștepta pentru consultații și în interiorul Policlinicii, într-o zonă delimitată. Măsura a fost gândită cu prioritate mai ales pentru pacienții vârstnici care suferă de diabet și boli ale inimii, dar și pentru gravide. 
„Pacienții vârstnici, cei cu afecțiuni cardiace și diabeticii au prioritate în zona aceasta de așteptare din interior. În exterior, pacienții vor aștepta pentru consultații zona de la intrare în Ambulatoriu, la umbra, pe bănci. Încercăm să facem în așa fel încât așteptarea pacienților să fie cât mai scurtă, cu respectarea măsurilor de precauție împotriva răspândirii COVID-19. Pacienții trebuie sa înțeleagă ca aceste măsuri sunt menținute pentru siguranța lor dar și cea a personalului medical. Din păcate, numărul infectărilor cu COVID-19 este în creștere”, spune Laurențiu Ivanovici, managerul SCJU Craiova. 

Sunt situații în care la Policlinica celui mai mare spital din Oltenia se face aglomerație, iar pacienții sunt nemulțumiți de timpul de așteptare. Soluția ca această problemă să dispară este ca fiecare pacient să vină la ora la care este programat și nu cu mult timp înainte, spune conducerea unității medicale.

„Din păcate măsurile de precauție nu ne permit sa lăsăm liber accesul în interior, pentru siguranța pacienților, în primul rând. Programările fac tocmai pentru ca așteptarea să nu dureze. Majoritatea pacienților vin fără programare. Nimeni nu pleacă însă fără să fie consultat. Programarea este soluția optimă, pentru ca timpul de așteptare până la consult să fie minim”, adaugă Laurențiu Ivanovici, managerul SCJU Craiova. 
Pentru programare, pacienții trebuie să sune la numerele de telefon 0251-502103/ 0251-502350, de luni până vineri, între orele 7.00 – 20.00

Articole recente

Water Park Craiova s-a deschis. Destinația perfectă pentru concediu aproape de casă

Predila Ana Maria

Maternitatea Spitalului Filantropia se deschide de mâine

Predila Ana Maria

A început admiterea la Universitatea din Craiova

Predila Ana Maria

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.