Educatie Interviu

Craioveanca Andreea Chiser, elevă de 10 la Evaluarea Națională: „Am tratat cu seriozitate examenul”

Andreea Maria Chiser este una dintre elevele Școlii Gimnaziale ,,Nicolae Romanescu” care a obținut media 10 la examenul de Evaluarea Națională. Andreea a fost o elevă de 10 pe tot parcursul școlii gimnaziale. Rezultatul de la cel mai important examen a venit ca o confirmare a cunoștințelor acumulate în toți acești ani. În continuare, Andreea Chiser vrea să studieze la Colegiul Național ,,Frații Buzești” pe profilul științe ale naturii.

Autor: Marina Andrei

 

 

Media10: Cum te-ai simțit când ai aflat că ai media 10?

Andrea Maria Chiser: Am fost foarte emoționată când am văzut notele la Evaluarea Națională. Am trăit un moment unic din viața mea. M-am bucurat nespus că munca și perseverența mea s-au concretizat într-un rezultat atât de frumos la care au contribuit sprijinul și dedicarea profesorilor mei, cât și încurajarea pe care mi-au oferit-o părinții.

Media10: Cum ți s-au părut subiectele?

A.M.C.: Subiectele au avut un nivel mediu de dificultate. Mi s-au părut accesibile, dar au necesitat multă atenție și concentrare. Un elev care s-a pregătit cu seriozitate putea să le rezolve cu brio. Am parcurs cu ușurință subiectele, și la examenul de limba română, cât și la matematică. Au existat unele exerciții de departajare, exerciții cu un grad mai ridicat de dificultate.

Media10: Ce sacrificii face un elev de 10?

A.M.C.: Nu le pot numi sacrificii. Eu mi-am dorit foarte mult să obțin note bune la Evaluarea Națională, primul examen important din viața oricărui elev. Însă, mereu am preferat să mă pregătesc la fiecare test sau să învăț pentru fiecare oră.

Media10: Cine te-a sprijinit cel mai mult?

A.M.C: Părinții, desigur. Dar, în egală măsură și profesorii, care ne-au încurajat, ne-au făcut să avem încredere în noi, și în special, profesoara de limba română, doamna Călin Ionela, și doamna profesoară de matematică, Stoiculescu Melania. Ne-au încurajat, au fost un sprijin deosebit și au fost alături de noi în toată această perioadă.

 

Media10: Cum te-ai organizat în perioada dinaintea examenului?

A.M.C.: Am avut un program, dar nu foarte strict. Dedicam, în fiecare zi, câteva ore studiului la limba română și la matematică. Încercam să găsesc timp liber pentru a mă relaxa, plimbându-mă în natură sau citind o carte bună. Am tratat cu seriozitate acest examen, însă nu am vrut să pun prea multă presiune asupra mea.

Media10: Ce îți place să faci în timpul liber?

A.M.C.: Îmi place să călătoresc. Îmi plac drumețiile în natură, aerul curat, oxigenat de munte, mai ales. Mă relaxează și îmi induce o stare de bine.

Articole recente

Perseverență și viziune. Mihaela Crușoveanu, eleva de 10 a Liceului de Arte din Craiova

Predila Ana Maria

Elevul de 10 de la Liceul Militar Craiova: ,,Ambiția și încrederea sunt cheile succesului”

Predila Ana Maria

A început admiterea la Universitatea din Craiova

Predila Ana Maria

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.