Cum vor beneficia pacienții de tratament balnear în perioada următoare

Unitățile care oferă servicii medicale de tip balnear trebuie să respecte o serie de reguli, la fel și pacienții. Ministerul Sănătății a publicat ORDINUL nr. 1.078 din 12 iunie 2020 privind măsurile necesar a fi implementate în cadrul unităților care desfășoară activități de tratament balnear.

Pacienții trebuie să știe că este necesar să se adreseze unităților balneare prin mijloace de comunicare la distanță (e-mail, telefon) în vederea obținerii unei programări sau a oricăror alte informații necesare cu privire la regulile de distanțare socială, siguranță și igienă ce trebuie respectate în cadrul procedurilor de tratament balnear.

În urma triajului telefonic, unitatea balneară va programa pentru consultație numai pacienții care se încadrează în grupele 1 și 2.

La intrarea în unitatea balneară se va efectua în mod obligatoriu un triaj epidemiologic de către un asistent medical instruit.

Dacă se constată menținerea unei temperaturi peste 37,3 grade Celsius sau/și prezența de simptome respiratorii și/sau alte semne/simptome de boli infectocontagioase acute, pacienții nu sunt primiți în incinta unității balneare și li se anulează în mod obligatoriu programarea. Totodată unitatea balneară le va recomanda acestora să ia legătura cu medicul de familie.

Unitatea balneară se va asigura că pacienții care intră la consult/tratament poartă mască de protecție și protecție pentru încălțăminte.

Întreg personalul medical va fi echipat corespunzător cu echipamentul obișnuit în activitatea medicală, conform normativelor în vigoare, cu precizarea că mănușile vor fi schimbate la fiecare pacient consultat/tratat.

În cadrul unității balneare/cabinetelor medicale individuale recepția va funcționa cu un singur angajat pe tură, cu mijloace de protecție (vizieră sau panou transparent, halat de protecție, mănuși de unică folosință).

Personalul care efectuează proceduri de tratament se va spăla în mod obligatoriu cu apă și săpun minimum 20 de secunde și își va dezinfecta corespunzător mâinile și antebrațele înainte și după efectuarea fiecărui tratament.

În cazul în care în sala de așteptare se află mai mulți pacienți, unitatea balneară va asigura o distanță minimă de 2 m între aceștia.

Este recomandată introducerea unui interval de timp de minimum 15 minute între consultații în scopul aerisirii și efectuării dezinfecției cabinetului și instrumentarului acestuia, precum și schimbării echipamentului medical acolo unde este cazul.

Accesul în cabinetele de consultații și tratament fizic nu este permis pacienților însoțiți de aparținători. Fac excepție pacienții cu dizabilități care au nevoie de însoțitor, pacienții minori sau pacienții cu afecțiuni grave care obțin acceptul medicului curant.

See Also

Este contraindicată efectuarea procedurilor de aerosoloterapie și, respectiv, hidrotermoterapie în spațiu închis.

În cazul sălilor de kinetoterapie/tratament fizic cu suprafețe mai mari de 12 mp, pot beneficia de tratament mulți pacienți cu respectarea următoarelor condiții: distanțarea echipamentelor la 1,5-2 metri unul de altul, alocarea a 4 mp/pacient, iar kinetoterapeutul coordonează grupul respectând distanța de 2 metri dintre pacienți.

Sursă foto: gettyimages

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top