Educatie Educatie antreprenoriala

Legume bio produse de un grup de studenți craioveni voluntari. Un model de antreprenoriat social

Studenții craioveni inovează și aduc pe piață legume bio, de cea mai bună calitate, în cadrul unui proiect de antreprenoriat social. În regim de volunariat mai mulți studenți ai Universității din Craiova, de la Facultatea de Inginerie Electrică, Horticultură, Litere, coordonați de un grup de trei consilieri din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității din Craiova au dezvoltat proiectul de antreprenoriat social GRENA. Studenții voluntari au amenajat o seră unde produc legume sezoniere: roșii, castraveți, ardei, vinete, precum și răsaduri de seră. Momentan, au început distribuția de castraveți cornichon capricorn F1.

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

 

 

Proiectul GRENA a luat viață ca o inițiativă de antreprenoriat social, a unui grup de studenți activi ai Universității din Craiova, care și-au dorit să înființeze o seră sere cu scopul de a dezvolta, la nivelul comunității județului Dolj, strategii inovativ de adaptare a soiurilor de plante la condițiile climatologice interschimbabile, dar și precum și generarea de soiuri hibride, menite să satisfacă exigențele nevoilor actuale de agricultură regională.

Stundeții voluntari își desfășoară activitatea în cadrul CRAF (Centrul de Resurse și Angajament Ford), beneficiind de sprijinul financiar al Ford Motor Company Fund, în parteneriat cu Universitatea din Craiova și Primăria Municipiului Craiova.

„Proiectul GRENA se dorește o alternativă de sprijin a celor interesați în îmbunătățirea creșterii nivelului de bunăstare, prin următoarele tipuri de activități: activități de/pentru producția vegetală; activități de sprijin și îndrumare (consiliere de profil) pentru cei interesați să devină producători autonomi de producție vegetală; activități de tip workshop pentru promovarea unui stil de viață sănătos/grija față de natură; activități de susținere și promovare a noilor soiuri generate în sera GRENA, prin oferirea, gratuită, a unor răsaduri în ideea de a dezvolta o comunitate crescândă a producătorilor interesați de produse de calitate”, spune Raluca Stamatescu , consilier în cadrul proiectului.

Sera GRENA are în procesul de producție produse legumicole sezoniere, de tip: roșii, castraveți, ardei, vinete, precum și răsaduri de seră. Momentan, studenții dat startul distribuției de castraveți cornichon capricorn F1.

Produsele sunt distribuite, pe bază de comandă, cu sprijinul reprezentanților GOBIKE Craiova (folosind mijloace de transport nonpoluante – bicicleta), un alt proiect de antreprenoriat social, inițiat și dezvoltat în cadrul Centrului de Resurse și Angajament Ford (CRAF).

„Credem că elementul de invoație socială al proiectului, demn de menționat, îl reprezintă faptul că toți consumatorii de produse GRENA, contribuie direct, la ajutorarea reprezentanților mediilor defavorizate, la nivelul comunității regionale”, adaugă Raluca Stamatescu.

Alături de studenții craioveni o contribuție important în dezvoltarea proiectului o au și absolvenți ai Universității din Craiova, dornici să sprijine și să participe, activ, la dezvoltarea mentalității de consum, precum și a conceptului de sprijin social comunitar, la nivelul județului Dolj. Toți sunt implicați în regim de voluntariat.

Date de contact pentru toți cei interesați de proiectul și produsele GRENA:

 

Articole recente

UCV pentru aer curat în Craiova

Redactor

Conferință internațională organizată de Facultatea de Litere – UCV

Redactor

Sesiuni online de lectură oferite de Biblioteca „Alexandru și Aristia Aman”

Redactor

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.