Echipa Inimii, centru medical dedicat pacienților cu boli cardiovasculare

Craiova are acum un centru medical dedicat pacienților care suferă de boli ale inimii. O echipă tânără, dar bine pregătită, vine cu o viziune nouă asupra sistemului de sănătate. Echipa Inimii oferă pacienților consultații și investigații medicale în regim ambulatoriu, la cele mai înalte standarde, ajutați fiind și de aparatura de ultimă generație cu care este dotat centrul. Prevenție. Tratament. Consiliere pentru adoptarea unui stil de viață sănătos. Educație medicală. Pasiune pentru medicină. Seriozitate. Grijă pentru pacient. O clinică primitoare gata să salveze cât mai multe inimii.

 AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate în România. Anual se sting 150.000 de români din cauza problemelor cardiace, ceea ce reprezintă 60% din totalul deceselor înregistrate pe întreg teritoriul ţării noastre, fapt care ne clasează pe locul patru în lume.

Sunt statistici care ne sperie și ar trebui să ne facă să înțelegem ce au înțeles și cetățenii altor țări în care lucrurile stau mai bine: să mergem din timp la medic, să nu așteptăm să ne doară, să nu ne lăsăm organismul să cedeze prea devreme. O consultație de prevenție salvează vieți, iar accesul la medici specialiști, bine pregătiți este extrem de facil, dacă ne propunem să facem din sănătatea noastră o prioritate.

Echipa Inimii este un centru medical făcut din inimă de o echipă de medici tineri și pasionați de meseria aleasă, care oferă consultații și investigații ce fac diferența între viață și moarte. Dr. Radu Stăvaru și dr. Diana Stăvaru, medici specialiști cardiologi, au creat centrul medical Echipa Inimii din dorința de a salva cât mai multe vieți, de a se implica în creșterea accesului pacienților la investigații medicale de calitate.

„Clinica noastră se adresează pacienților cu afecțiuni cardiovasculare. Le putem oferi servicii cardiologice complete. Suntem o echipă de medici tineri și pasionați de ceea ce facem. Grija și respectul pentru pacient, precum și un act medical de calitate sunt obiectivele noastre principale. Oferim servicii cardiologice complete: consultații, ECG, ecografie cardiacă, monitorizare Holter ECG, monitorizare ambulatorie a tensiunii arteriale (MAPA), testare ECG la efort”, spune dr. Radu Stăvaru, medic specialist cardiolog.

Bolile cardiovasculare nu dau semne decât în momentul în care au început să apară complicațiile, de aceea, un consult periodic la medicul cardiolog este vital. Afecțiunile inimii sunt depistate în cazul vârstnicilor, dar tot mai des și în cazul tinerilor.

„Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate în Europa, iar România nu face excepție de la această statistică. Noi suntem pregătiți să le oferim pacienților consultații de specialitate, investigații medicale, dar și tratamentul de care au nevoie. Mulți pacienți ajung târziu la medic, când boala deja a evoluat. Recomandarea noastră este să facă o consultație chiar dacă nu prezintă simptome, pentru că de foarte multe ori bolile inimii dau simptome când apar complicațiile”, adaugă dr. Radu Stăvaru, medic specialist cardiolog.

Priceperea și profesionalismul medicilor din cadrul clinicii Echipa Inimii sunt dublate de aparatura performantă cu care este dotat centrul. Efectuarea unei ecografii cardiace cu ajutorul unui ecograf de ultimă generație este esențială pentru stabilirea unui diagnostic corect.

„Cardiologia modernă nu mai există fără o evaluare ecografică de calitate, pentru că aceasta ne arată detalii pe care altfel nu le-am putea afla despre starea pacientului. Centrul nostru dispune de toată aparatura necesară pentru un consult cardiologic complet și corect”, explică dr. Diana Stăvaru, medic specialist cardiolog.

See Also

Alimentația sănătoasă și sportul sunt esențiale în prevenirea bolilor inimii. Pacienții centrului medical Echipa Inimii beneficiază și de consiliere pentru adoptarea unui stil de viață sănătos. Educația pentru sănătate este unul dintre obiectivele tinerilor medici cardiologi care își doresc să aducă o contribuție comunității.

„Pacienții noștri vor beneficia și de consiliere pentru schimbarea stilului de viață. Este ușor să recomandăm niște pastile, dar este foarte important să sprijinim oamenii să adopte un stil de viață sănătos. Educația medicală este extrem de importantă și ne dorim ca toți pacienții noștri să primească toate informațiile de care au nevoie pentru a avea grijă de sănătatea lor. Totodată, printr-o serie de materiale publice educative și de prevenție ne dorim ca toți cei interesați să găsească la Echipa Inimii toate sfaturile și tot sprijinul de care au nevoie pentru a preveni și ține sub control bolile inimii și complicațiile lor”, explică dr. Diana Stăvaru, medic specialist cardiolog.

Contact:

Tel: 0724 69 09 49
Adresa: B-DUL 1 Mai, nr. 45C, Craiova
Facebook: Echipa Inimii

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top