27 de cadre medicale de la Spitalul din Leamna în carantină

Primul caz de coronavirus la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, Dolj unde sunt tratați pacienții cu boli pulmonare grave. Este vorba de o pacientă de 67 de ani cu probleme pulmonare. Femeie a ajuns la spital miercuri după amiază, iar vineri după ce a fost confirmată cu coronavirus a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. 27 de cadre medicale și trei pacienți care au intrat în contact cu ea sunt acum în carantină.

Autor: Ana-Maria Predilă

 

 

Pacienta de 67 de ani a ajuns la Spitalul de Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna cu un debut neurologic și cu probleme pulmonare ușoare, fără febră, fără tuse, fără frisoane. Ulterior, starea acesteia s-a agravat, a fost testată pentru coronavirus și transferată la o altă unitate medicală pentru efectuarea unui RMN.

„Joi i-am făcut un RMN și testarea pentru coronavirus. Rezultatul testului a venit vineri seara și a fost pozitiv.  Pentru efectuarea RMN-ului a fost transferată la un alt spital pentru RMN, moment în care a intrat în stare de comă, atunci personalul a intervenit și am recuperat pacienta în masina de ambulanță. De vineri a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova și este în stare bună”, spune Marius Matei, directorul Spitalului din Leamna.

În unitatea medicală din Leamna a fost făcută anchetă epidemiologică. 27 de cadre medicale care au avut contact cu pacienta sunt acum în carantină, unele la un hotel, altele acasă. Trei pacienți care au stat în salon cu femeia sunt și ei izolați și vor fi testați pentru coronavirus o dată cu personalul medical, din a șaptea zi, adică de joi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova salută vindecarea a patru pacienți

Next Post

Studenții craioveni strâng fonduri pentru a construi porți de dezinfectare școlilor

Related Posts
Verified by MonsterInsights