UPU Craiova a fost extinsă. Începe modernizarea vechii clădiri

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova a fost extinsă prin construirea de noi spații, în urma unei investiții de patru milioane de euro, derulată de Consiliul Județean (CJ). Luni, a fost dată în folosință peste o treime din suprafața totală a întregului proiect de modernizare și extindere a Unității de Primire a Urgențelor. Mutarea activității în spațiile construite va permite și modernizarea vechii clădiri a UPU Craiova
AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

 

 

Extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe a celui mai mare și aglomerat spital din Oltenia a fost așteptată atât de pacienți, cât și de cadrele medicale. De luni, o parte din spațiile construite și modernizate au fost date în folosință. 

„Unul dintre cele mai ample și ambițioase demersuri investiționale derulate de Consiliul Județean Dolj la SCJU Craiova marchează finalizarea unei alte etape importante. Ieri după-amiază, am semnat cu reprezentanții conducerii spitalului și cu echipa de coordonare a UPU procesul-verbal prin care le-am predat parterul și subsolul noii clădiri construite special pentru această structură esențială a SCJU, în cadrul căreia sunt tratate zilnic sute de cazuri. Așa cum se cunoaște, noi am inițiat cu fonduri proprii un proiect prin care am urmărit, pe de o parte, să modernizăm spațiile în care funcționa Unitatea de Primire a Urgențelor și, pe de altă parte, să le extindem în mod semnificativ, realizând două noi corpuri de clădire, astfel încât suprafața destinată UPU să crească de peste 4 ori, ajungând la aproape 3.700 de metri pătrați. Vorbim despre o investiție a cărei valoare depășește 4 milioane de euro, strict pentru lucrările de construire, pentru care colegii noștri au obținut ulterior finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, astfel că am degrevat bugetul Consiliului Județean Dolj de o importantă presiune financiară”  a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Mutarea activității în spațiile construite va permite și modernizarea vechii clădiri a UPU Craiova. Spațiile predate beneficiază de toate utilitățile necesare, iar împreună cu ele au fost date în folosință grupul electrogen, necesar pentru a asigura energia electrică fără întrerupere, și depozitul de gaze medicale amenajat pentru a deservi în mod direct Unitatea de Primire a Urgențelor.

„Mai mult, mutarea activității ne va permite să abordăm ultima componentă de infrastructură, respectiv modernizarea vechii clădiri a UPU și finalizarea corpului secundar de extindere, care trebuie unificat și conectat la restul structurii, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile a prezentat structura noii incinte în care își va desfășura activitatea Unitatea de Primire a Urgențelor, subliniind totodată unicitatea și complexitatea obiectivului.

„Am predat către SCJU Craiova și UPU spații care, cumulat, măsoară aproape 1.300 de metri pătrați, reprezentând așadar peste o treime din suprafața totală a întregului nostru proiect de modernizare și extindere a Unității de Primire a Urgențelor. Mai mult, trebuie precizat că stadiul de ansamblu al demersului este mai avansat decât o arată aceste cifre. La principalul corp nou construit, la restul nivelurilor, respectiv etajul I și suprastructura de la etajul al II-lea, au mai rămas de executat doar lucrări de mică anvergură, constând în montarea unor placaje pentru securitate la incendiu. Corpul secundar se află și el aproape de finalizare, care devine posibilă odată cu mutarea UPU în spațiile pe care le-am pus acum la dispoziție. Astfel, la parter, cadrele medicale beneficiază de o zonă generoasă, amenajată pentru module de consultații pe diferite specialități, izolator sau terapie intensivă. Subsolul este rezervat vestiarelor, serverelor, spațiilor tehnice și pentru depozitare, tot aici regăsindu-se și o sală de ședințe și de raport, pentru personalul sanitar. Sperăm să avem această investiție complet încheiată cât mai curând, însă trebuie să ne gândim și la faptul că ea a fost una de o complexitate cu totul deosebită, dacă ar fi să ne referim, spre exemplu, doar la faptul că în noua structură destinată UPU a fost nevoie să se instaleze nu mai puțin de 70 de kilometri de cabluri electrice, cu diferite roluri“, a menționat vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Cosmin Vasile.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Bolnavii COVID-19, tratați cu plasmă cu anticorpi. S-au făcut primele trei recoltări de la donatori vindecați

Next Post

Clinica de Hematologie, modernizată complet, se deschide mâine pentru pacienți

Related Posts
Verified by MonsterInsights