Conducerea spitalului Filantropia dă asigurări că la clinica Pediatrie (Parc) există echipamente de protecție

Problemele sesizate de cadrele medicale de la Clinica Pediatrie (Parc) sunt contrazise de șefa clinicii și conducerea spitalului, care susțin că personalul medical dispune de echipamentele de protecție necesare, pentru evitarea infectării cu COVID-19. 

Cadrele medicale s-au plâns de lipsa echipamentelor de protecție, după ce o mămică care a venit cu copilul său de două luni la clinica Pediatrie (Parc) și a început să scuipe revoltată de întrebările medicilor. Personalul medical s-a trezit neprotejat în fața unei astfel de situații și a sesizat presa cu privire la faptul că nu dispune de echipamente de protecție complet și circuite, deși sunt clinică suport pentru COVID-19. Șefa clinicii prof.univ.dr. Ligia Stănescu infirmă această situație și spune că ar fi fost vorba de o exagerare a cadrelor medicale, cel mai probabil pe fondul panicii create de pandemia de coronavirus. Totodată, șefa clincii susține că în clinică au existat tot timpul toate echipamentele de protecție.

„Contrazic total problemele sesizate în presă. Am avut și avem toate echipamentele de protecție necesare în această situație, unele primite de la spital, altele din donații. Tot personalul medical este echipat conform normelor, iar în cazul cu aceea mămică erau echipați cu combinezoane. Deocamdată nu am avut nici un copil confirmat cu COVID-19. Noi suntem spital suport COVID-19, am făcut toate circuitele care se pot face pentru a limita răspândirea virusului, iar triajul pacienților se face în cort. Tot personalul medical este echipat conform normelor”, a spus prof. dr. Ligia Stănescu, șefa Clinicii Pediatrie de la Spitalul Filantropia.

Mangerul Spitalului Filantropia dr. Liviu Radu a precizat că în ultimul timp au fost direcționate către clinica Pediatrie mai multe echipamente medicale de protecție și că încearcă să asigure cadrelor medicale toate echipamentele de protecție.

„Cadrele medicale au mănuși, viziere, halate, combinezoane. Am încercat să asigurăm tot ce am putut pentru protecția personalului și siguranța pacienților. Marea problemă de care ne lovim este legată de lipsa furnizorilor care nu pot să asigure rapid echipamentele de care toți avem nevoie, dar am făcut și facem tot ce ține de noi. Mâine cadrele medicale vor primi și măști FFP2 și FFP3”, a declarat dr. Liviu Radu. 

474 este numărul total al cadrelor medicale infectate cu coronavirus în România, până în acest moment. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

O parte din medicii rezidenți sunt lăsați șomeri, în timp ce unii își dau demisia

Next Post

Pacienții cu boli autoimune, uitați de România. „Fără tratament, ne târâm până nu mai avem nici o șansă”

Related Posts
Verified by MonsterInsights