Personalul medical de la Clinica de Pediatrie (Parc) are nevoie de echipamente de protecție: „Avem doar mănuși. Copiii sunt purtători COVID-19

Cadrele medicale de la Clinica de Pediatrie (Parc) a Spitalului Filantropia Craiova au nevoie de ajutorul nostru pentru achiziționarea de  echipamente de protecție. În clinică ajung mulți copiii cu urgențe medicale, însoțiți de părinții lor. Personalul medical este expus în orice moment la a contacta COVID-19, în lipsa echipamentelor de protecție necesare.

Ieri la spital a ajuns un copil însoțit de mama sa care se afla în izolare împreună cu familia, după ce au venit din Italia. Inițial, mama a ascuns aceste aspecte medicilor. În urma consultului a fost internată cu copilul sugar. Medicii au anunțat reprezentanții DSP Dolj cu privire la caz. Revoltată de întrebările cadrelor medicale,  femeia care inițial a refuzat să spună ca s-a întors din Italia a scuipat de mai multe ori. Medicii spun că acesta nu este un caz singular, numai ieri s-au confruntat cu alte două situații similare, și se tem să nu fie infectați cu coronavirus, având în vedere că nu dispun de echipamentele de protecție necesare. 

„Copiii vin însoțiți de părinți. Un caz s-a întâmplat ieri, când un sugar a ajuns la spital, însoțit de mama sa și alte cinci persoane. Mama și tatăl erau în carantină pentru că veniseră din Italia. Nu ne-a spus asta, până nu a fost amenințată cu dosar penal. În toată această perioadă, revoltată de întrebări, a scuipat. Nu avem cu ce să ne protejăm. Avem doar mănuși. Copiii sunt purtători, ei nu am simptomatologie clară de pneumonie virală, dar vin însoțiți cu adulții. Suntem în plină pandemie, dar noi nu avem cu ce să ne protejăm”, a declarat unul dintre medici.

UPDATE

În urma publicării articolului, cadrele medicale de la Clinica Pediatrie a Spitalului „Filantropia” Craiova au primit procedurile necesare și au fost creat circuite, pentru a limita răspândirea cazurilor de COVID-19, potrivit medicilor. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Rotaract Craiova Probitas și studenții de la UMF Craiova au creat și donat peste 600 de viziere pentru cadrele medicale

Next Post

Maternitatea Spitalului Filantropia blocată din cauza DSP Dolj. Primarul Craiovei: „Cer de urgență deblocarea sistemului sanitar din Craiova”

Related Posts
Verified by MonsterInsights