Gravidele din Craiova, revoltate. Primarul orașului cere ca Spitalul Filantropia să nu ajungă unitate pentru COVID-19

Femeile însărcinate din Craiova sunt revoltate și au asaltat cu mesaje și telefoane autoritățile locale, după ce a fost lansată ideea  că și Maternitatea Spitalului Municipal „Filantropia”  trebuie să se transforme în spital suport pentru COVID-19. Ca urmare, primarul Craiovei face un apel către reprezentanții Ministerului Sănătății să încerce să găsească alte soluții decât aceea de a restricționa dreptul viitoarelor mămici din Craiova sau din împrejurimi la asistență medicală în condiții de siguranță.

Autor: Ana-Maria Predilă

 

 

Vestea că Maternitatea Spitalului Filantropia din Craiova va deveni spital suport pentru persoanele cu COVID-19 a stârnit panică în rândul viitoarelor mămici, care au început să sune la Primărie și să ceară renunțarea la această idee. Gravidele și famiile lor sunt îngrijorate pentru că nu știu ce se va întâmpla cu ele, către ce spitale vor fi direcționate, ce medici se vor ocupa de ele și cât de în siguranță vor fi. 

Maternitatea Filantropia, incluzând secțiile de Ginecologie și Neonatologie, modernizate recent de municipalitatea craioveană, este recunoscută la nivel național că dispune de condiții deosebite de dotare și spitalizare, dar și de personal medical de excepție.

„Apelul acestor oameni disperați îl transmit mai departe pentru a fi preluat de DSP Dolj, dar în special de Ministerul Sănătății. Îl rog pe dl. Secretar de Stat Horațiu Moldovan să încerce să găsească și alte soluții decât aceea de a restricționa dreptul viitoarelor mămici din Craiova sau din împrejurimi la asistență medicală în condiții de siguranță. De asemenea, Spitalul Municipal Filantropia găzduiește și o Clinică de Hematologie, care deservește pacienții din toată regiunea Olteniei”, spune Mihail Genoiu, edilul Craiovei. 

Municipalitatea craioveană, prin Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș, a pus la dispoziția autorităților competente cel mai mare număr de paturi din țară (436), după Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș din București, strict pentru a prelua doar pacienții infectați cu coronavirus. Iar alte 164 paturi sunt pregătite, Primăria Craiova punând la dispoziție un total de 600 de paturi, la cele mai moderne standarde.

„În aceste condiții, vă rog insistent să încercați găsirea și altor variante la spitale municipale din județul Dolj – Spitalul Municipal Prof. Dr. Irinel Popescu Băilești, Spitalul Orășenesc Segarcea, Spitalul Filișanilor, care pot deveni spitale suport pentru pacienții infectați de coronavirus. Sunt vocea viitoarelor mămici, a părinților în așteptarea unui bebeluș, dar și a pacienților care suferă de diverse boli de sânge, care, în doar câteva ore, au tras un semnal de alarmă vizavi de posibila situație în care nu vor mai putea beneficia de servicii medicale urgente pentru necesitatea lor”, a atras atenția edilul Craiovei. 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Studenții craioveni se implică în ajutorarea persoanelor vulnerabile pentru cumpărături

Next Post

Radiologie dentară digitală pentru Urgențe, la MaxxDent

Related Posts
Verified by MonsterInsights