Bolnavii din spitale au nevoie de donatori de sânge. Apel de solidaritate al medicilor de la Centrul de Transfuzie Craiova

Angajații centrului de Transfuzii Sanguine din Craiova au transmis mesaje de încurajare cetățenilor, pe care îi roagă să fie solidari în această perioadă și să nu renunțe sa doneze sânge. Alături de ei au fost mai mulți jurnaliști craioveni, care au luat atitudine și au venit în sprijinul celor care au nevoie de sânge și au donat. „Totul va fi bine” este campania prin care se trage un semnal de alarmă și sunt încurajați toți cei care vor să doneze sânge.

Autor: Ana-Maria PREDILĂ

 

 

Numărul celor vin în aceste zile să doneze la Centrul Regional de Transfuzie Craiova a scăzut foarte mult. Situația este îngrijorătoare pentru că în spitale este mare nevoie de sânge. Cadrele medicale de la centrul de transfuzii sanguine au transmis mesajul că totul va fi bine, dacă suntem solidari și respectăm recomandările medicilor.

„Suntem într-o situație deosebită, numărul donatorilor a scăzut, iar nevoia de sânge este foarte mare în spital. Suntem într-un sector din sistemul medical în care activitatea se desfășoară normal, cu unele măsuri luate. În afară de infecția cu coronavirus există foarte mulți pacienți bolnavi care au nevoie de sânge pentru a trăi. Mesajul nostru este de încurajare pentru donare de sânge de la oamenii care sunt sănătoși. Este nevoie de donatori de sânge, aici luăm toate măsurile de prevenție pentru coronavirus și nu trebuie să își facă griji”, a spus dr. Adriana Turculeanu, director Centrul Regional de Transfuzie Craiova

Mai mulți craioveni cu suflet mare au ieșit astăzi din casă pentru a dona. Ei sunt cei care îi îndeamnă pe toți cei care sunt sănătoși să meargă să doneze sânge. Medicii și asistenții de la Centrul Regional de Transfuzie Craiova i-au primit pe ritmurile melodiei „Totul va fi bine” pentru a transmite un mesaj optimist. 

Medicii, donatorii și jurnaliștii au cântat melodia „Totul va fi bine” și au transmis un mesaj de solidaritate

„Am ales să vin să donez, mai ales acum când sistemul medical și bolnavii au nevoie de noi mai mult ca oricând. Trebuie să fim solidari, să ne ajutăm între noi. Îi încurajez pe toți cei care sunt sănătoși să vină să doneze sânge pentru ca totul să fie bine”, a spus unul dintre donatori. 

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova este furnizor de sânge pentru spitalele mari din Craiova şi din judeţ. Acesta deserveşte Spitalul Municipal „Filantropia“, SJU, Spitalul Militar, Spitalul CFR, Spitalul din Segarcea, precum şi cele din Calafat, Dăbuleni, Calafat şi Băileşti.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Unifarm achiziționează din Coreea de Sud 2 000 000 teste de diagnostic molecular

Next Post

Nu se mai fac internări în spitale, cu excepția urgențelor

Related Posts
Verified by MonsterInsights