Dosar penal pentru situația de la Spitalul din Filiași

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi a fost înregistrat, astăzi, un dosar penal in rem având ca obiect infracţiunile de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor. Este o măsură luată după ce la Spitalul din Filiași a ajuns pe 15 martie un pacient de 67 de ani bolnav de cancer, întors din Franța, care a fost depistat cu coronavirus, abia în a patra zi de spitalizare. 

Autor: Ana-Maria Predilă

 

 

Un bărbat bolnav de cancer, care a venit din Franța pe 6 martie, a fost internat la Spitalul din Filiași pentru că se simțea rău. Medicii de aici l-au tratat fără să ştie că are COVID-19. A stat patru zile în spitalul din Filiași, apoi a făcut febră. A fost testat pentru coronavirus, abia în a patra zi de spitalizare. După confirmare a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova, internat în ATI, în stare gravă. 23 de cadre medicale de la Spitalul din Filiași au intrat în izolare la domiciliu. Pentru zece dintre ele rezultatul la testarea pentru coronavirus a ieșit negativ. 

În această situație s-au autosesizat și organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice cu privire la faptul că, „în perioada 15-19.03.2020, funcţionari publici cu funcţie de conducere din cadrul Spitalului Filişanilor şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin neluarea măsurilor legale privind prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, fapt ce a avut ca urmare răspândirea de către un pacient a infecţiei COVID-19”

Secţia de Primiri-Urgenţe a Spitalului Filişanilor est acum închisă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Spitalul de Boli Infecțioase Craiova dă drumul la angajări

Next Post

Spitalul din Segarcea pregătit pentru triajul și izolarea pacienților suspecți de coronavirus

Related Posts
Verified by MonsterInsights