Celulă de criză institiută la SJU Slatina. Secția de Boli Infecțioase pregătită pentru pacienții cu coronavirus

A fost constituită celula de criză la nivelul Spitalului Județean de Urgență Slatina. Având în vedere creșterea la nivel național a cazurilor confirmate de infecție cu virusul COVID-19, SJU Slatina a pus în aplicare următorul Plan de Măsuri:

Înființarea zonei de triaj COVID-19, începând de luni, 16.03.2020, ora 00:00, în curtea interioară lângă intrarea principală în UPU.

Zona de triaj este compusă din container dotat cu chiuvetă proprie, aer condiționat și convector electric și cort de campanie dotat cu scaune cu suport lavabil, sursă de căldură și dozator de apă.

Eliberarea întregului corp de clădire al secției Boli Infecțioase pentru preluarea eventualelor cazuri suspecte, ce prezintă simptomatică.

Pentru eliberarea acestui corp de clădire s-au efectuat următoarele modificări organizatorice: Sistarea activității secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, care va desfășura activitate doar în sistem Ambulatoriu, Relocarea secției Oncologie de la etajul 5 – Medicală, la etajul 1 – Corp Central, în locul secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, mutarea tuturor pacienților secției de Boli Infecțioase din corpul actual de clădire, în secția de Oncologie, etajul 5 – Medicală.

Etajul 4 din Medicală, care a fost reabilitat complet, nu va fi dat în folosință încă secției de Medicină Internă, fiind păstrat ca zonă potențial disponibilă pentru situații extraordinare.

Introducerea unui chestionar/declarație pe propria răspundere care va fi completat de toți pacienții la internare și care va fi atașat la FOCG.

Reducerea numărului internărilor de zi și a internărilor programate cu bilet de trimitere. Reorganizarea programului operator prin anularea intervențiilor chirurgicale programate.

Asigurarea unui stoc de rezervă de materiale sanitare și medicamente pentru situații extraordinare. Instruirea întregului personal al SJU Slatina cu privire la metodologia de supraveghere a cazurilor de infecție cu COVID-19.

Prin intermediul mass-media, reprezentanții SJU Slatina fac un apel la responsabilitate atât profesională, din partea specialiștilor în sănătate, medici de familie, specialiști, structuri centralizate, cât și de responsabilitate socială, la reprezentanții comunității în a transmite informațiile doar preluate de la nivelul comunicatorilor oficiali, de a întreprinde și respecta cu strictețe măsurile de izolare solicitate de autorități.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Spitalul „Filantropia” Craiova montează corturi pentru triajul pacienților

Next Post

Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova a montat corturi pentru triajul pacienților

Related Posts
Verified by MonsterInsights