Medicii solicită măsuri de protecție și centre medicale izolate pentru pacienții cu coronavirus

Medicii solicită măsuri de protecție pentru personalul medical, în contextul răspândirii coronavirusului. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți 8 noi cazuri de infectare cu COVID-19. Medicii din cadrul Sindicatului Promedica spun că este nevoie de măsuri sigure pentru protecția cadrelor medicale ce trebuie să intervină în situații de urgență, dar și pentru stabilirea la nivel de județ a unor centre medicale izolate ca structură și personal, special destinate îngrijirii suspecților și pacienților cu coronavirus

Autor: Ana-Maria Predilă

 

 

 

Sindicatul medicilor Promedica solicită măsuri pentru protecția celei mai importante resurse în situații de criză: personalul medical. În primul rând, medicii solicită asigurarea echipamentelor de protecție și instruirea medicilor pentru a le folosi corect.

„Este imperios necesar să fie luate măsuri de protecție pentru personalul medical, pentru ca astfel se poate asigura și protecția populație generale. Mai mult, cadrele medicale au nevoie de protecție, astfel încât să fie capabile să asigure urgențele. Asigurarea echipamentelor de protecție și instruirea personalului medical pentru folosirea lor corectă este vitală”, spun reprezentanții Promedica.

Mai mult, medicii solicită autorităților să stabilească la nivel de județ centre medicale izolate ca structură și personal, special destinate îngrijirii suspecților și pacienților cu coronavirus, astfel încât cadrele mediale să acționeze în mod organizat și să evite răspândirea bolii.

„Foarte importantă este și protecția și izolarea pacienților cu patologie complexă internați în servicii ATI, care sunt cei mai vulnerabili ca evoluție a infecției cu coronavirus. Pentru limitarea răspândirii virusului, mai ales în cazul populației vulnerabile, este important să fie limitată internarea cazurilor cronice. Trebuie limitat accesul pacienților în Policlinică prin programări stricte. Este nevoie de interzicerea accesului în ambulatoriu a pacienților cu mai mult de o jumătate de oră înaintea programării”, atrag atenția medicii. 

Totodată, spun medicii, este necesar să fie asigurat transport medical speciali (anumite ambulanțe) pentru suspecți.

„Nu se pot transporta cu aceeași salvare pacienții suspecți de coronavirus și cei care au altfel de urgențe medicale. Extrem de important este ca spitalele de urgență să fie protejate, pentru că ele sunt unitățile care vor trebui să asigure celelalte urgențe curente”, arată reprezentanții Sindicatului Promedica într-un comunicat de presă. 

Sursa foto: gettyimages

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Școlile se închid timp de o săptămână

Next Post

Alegerile Colegiului Medicilor în contextul CORONAVIRUS. Medicii, în linia întâi fără apărare?!

Related Posts
Verified by MonsterInsights