Medicamentul care vindecă gripa în 24 de ore. Streinu Cercel, manager Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş”: “Este uşor de luat, se găseşte peste tot şi e foarte eficient”

Gripa începe să se extindă rapid, mai ales în rândul persoanelor cu grad mare de risc. În ultimele zile, trei persoane au murit, iar alte zeci de îmbolnăviri apărute în toată ţara i-au făcut pe managerii spitalelor, dar şi pe reprezentanţii şcolilor şi ai grădiniţelor să ia măsuri suplimentare pentru evitarea virusului. Ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova, managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, Streinu Cercel, a vorbit despre importanţa unui medicament mai puţin cunoscut pe piaţă, care, deşi se comercializează, medicii nu-l prescriu prea des pacienţilor.
Autor: Teodora Argint
Este vorba despre OSELTAMIVIR numit şi TAMIFLU, medicament care se poate cumpăra din orice farmacie, iar efectele sale se văd după 24 de ore.
„Tamiflu este un medicament antiviral, care inhibă multiplicarea acestui virus şi practic stopează evoluţia bolii. Este uşor de luat, se găseşte şi e foarte eficient. Acest tip de medicament nu este poliţă separată care să fie numai pt anumite specialităţi. Deci, ca atare, oricine poate să-l prescrie, inclusiv medicul de familie”, a spus Streinu Cercel.
O altă problemă importantă amintită de medic este trendul testelor antigripale, pe care le consideră inutile pentru majoritatea pacienţilor.
„Dacă are gripă, pacientul îşi dă seama cu siguranţă, pt că o să constate că are febră mare, că are stare generală proastă de-l culcă la pat, că-l doare capul, că simte ochii în fundul capului, că-l dor mușchii, că-l dor oasele, că se simte ca bătut. Sunt simptomele tipice pentru gripă. Pentru asta nu trebuie să faci niciun test! Testele rapide se folosesc în clinică, la pacienţii critici, la care nu există simptomatologie!”, a declarat managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”. 
Ministerul Sănătăţii a anunţat deja trei decese cauzate de gripă şi peste 1.380 de cazuri de îmbolnăviri în toată ţara. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, numărul cazurilor a scăzut cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Însă e important ca măsurile de prevenţie să fie intensificate, mai ales în şcoli, unde trebuie să se facă triaje.
Medicul a vorbit şi despre coronavirusul din China, care a plasat parţial oraşul Wuhan din China în carantină şi care a ucis deja 17 persoane.
„El nu provine din carne de şarpe, ci provine dintr-o recombinație dintre un virus care s-a găsit la şarpe şi, respectiv, liliecii. Sunt nişte şerpişori aşa mititei, care sunt purtători de acest virus. În momentul în care s-a întâlnit virusul de la acest şarpe cu virusul de la liliac au făcut un nou virus, un asortiment viral”, spune medicul.
Simptomele cele mai frecvente ale coronavirusului chinez sunt febra, tusea şi insuficienţa respiratorie, însă acesta se poate transmite numai în prezenţa persoanelor deja contaminate.
„Dacă ai neşansa să intri în contact cu el, te poţi îmbolnăvi în următoarele câteva ore”, atrage atenţia Streinu Cercel. Specialiştii recomandă ca în această perioadă să evităm călătoriile în zonele afectate de virus, cum ar fi ţările exotice, China sau Thailanda.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Seară de muzică la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Next Post

Profesoara care face educație muzicală și încurajează elevii să fie creativi

Related Posts
Verified by MonsterInsights