SJU Slatina un model de reușită în sistemul medical. Medici tineri, dotare cu aparatură, secții renovate

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina a devenit în ultimul timp un model de cum se poate să ridici o unitate medicală la standardele dorite de pacienți și medici. În ultimii ani aici s-au făcut investiții importante în aparatură medicală, îmbunătățirea condițiilor hoteliere și întregirea echipei medicale cu medici tineri și bine pregătiți. Aproape toate secțiile spitalului au fost renovate și dotate cu aparatură de milioane de lei. Mai mult, medicii au reușit să facă intervenții medicale în premieră pentru spital. Totul pentru că la SJU Slatina există implicare, dorința de a le oferi pacienților cele mai bune condiții și de a arăta că și spitalele mai mici pot să fie modele de reușită.

♥Acestea sunt modele de succes pentru cei care au încetat să mai spere și tot ei sunt răspunsul la întrebarea „Cine ne mai face pe noi bine?”. Mulți dintre cei mai buni profesioniști ai sistemului medical au plecat, tocmai pentru că, poate, nu i-am apreciat și încurajat destul. Să ne oprim puțin din goană și haos, să ne uităm în jurul nostru, să învățăm să criticăm constructiv, să ajutăm cu tot ce știm noi mai bine la construirea unei comunități mai bune. 

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

 

 

Anual, la Spitalul Județean Slatina Slatina sunt tratați peste 40.000 de pacienți. Este unitatea medicală la care ajung bolnavi din tot județul Olt și uneori chiar și din Craiova. Numai la Unitatea de Primiri Urgențe sunt tratați zilnic în jur de 200 de oameni.

În 2019 Consiliul Judeţean la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a investit aici peste 17 milioane de lei, banii fiind direcţionaţi pentru lucrări de reabilitare şi echipamente medicale. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina Cătălin Rotea, un om care s-a implicat în modernizarea și îmbunătățirea standardelor medicale ale unității medicale pe care o conduce, spune că până în 2021 SJU Slatina va fi reabilitat complet.

Secțiile de Neonatologie, Ginecologie, Pediatrie, Oncologie, Medicină Internă, Gastroenterologie au fost reabilitate complet. În plus, secția de Oncologie a fost dotată cu al treilea aparat de radiologie.

2019 a fost anul în care investițiile și implicarea conducerii medicale și a medicilor a dat roade mai mult ca oricând. SJU Slatina a reușit  în 2019 să marcheze două premiere medicale. Medicii slătineni au făcut prima tromboliză de la SJU Slatina în luna iulie a acestui an. Tromboliza este procedura medicală ce poate salva viața pacientului cu accident vascular cerebral, dacă acesta ajunge din timp la medic și spitalul derulează programul pentru tratamentul intervențional al pacienților cu accident vascular cerebral acut.

Mai mult, în 2019 medicii i-au reconstruit unui pacient de 40 de ani mandibula, grav afectată de o tumoră, cu ajutorul tehnologiei 3D. Este prima intervenţie de fel din istoria unităţii medicale. Investițiile continuă la SJU Slatina și în 2020. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Medicii care lucrează în clinică privată, dar nu uită să ajute spitalele de stat

Next Post

Când începe școala în 2020. Iată structura anului școlar

Related Posts
Verified by MonsterInsights