Studenții craioveni reciclează ulei și fac săpunuri, pe care le vând pentru a ajuta comunitatea

Un grup de studenții craioveni inventivi și dornici să protejeze mediul, dar și să ajute comunitate au dezvoltat un proiect de antreprenoriat social – EcOil-Cuv, prin care și-au propus să reciclez uleiul vegetal uzat și să îl transforme în săpun. Pentru că dorința lor este și aceea de a ajuta comunitatea, ei s-au alăturat proiectului „Povești de 10 X 10”, inițiat de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității din Craiova, prin care își propun ca de Crăciun să readucă bucuria unor familii nevoiașe. 

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

 

 

I-am găsit în holul central al Universității din Craiova unde și-au expus produsele obținute prin reciclarea uleiului. Sunt tineri, creativi și puși pe treabă. Și-au propus să vândă cât mai multe săpunuri, iar o parte din bani să îi doneze familiilor nevoiașe susținute prin proiectul „Povești de 10 X 10”.

„Proiectul nostru este unul de antreprenoriat social. Elementele de inovație socială aduse de proiectul nostru sunt: formularea unei soluții pentru o problemă gravă cu care se confruntă comunitatea noastră, asimilarea acesteia în practica cetățenilor și schimbarea produsă la nivel de mentalitate și calitate a vieții acestora.  De asemenea, odată cu sărbătorile de iarna am considerat că ar fi ideal  să contribuim la crearea unui Crăciun de poveste pentru familiile care nu-și pot permite acest lucru, fapt pentru care am hotărât să susținem proiectul „Povesti de 10 X 10″‘.  Ne dorim să aducem un fericire în viața acestor persoane și sperăm ca tot mai mulți oameni să ni se alăture”, spune studenta Amelia Caliu, reprezentant EcOil-Cuv. 

Prin proiectul EcOil-Cuv studenții voluntari își doresc să informeze și conștientizeze comunitatea cu privire la efectele negative, pe care le poate avea uleiul alimentar vegetal uzat, dar și să promoveze ideea de colectare, în vederea reciclării.

„EcOil-Cuv își desfășoară activitatea în jurul unui concept inovativ care implică stabilirea unui echilibru între bunăstarea economică a comunității și protecția mediului. Acțiunile acestui proiect se concentrează  pe măsuri de îmbunătățire a condițiilor materiale și de viață ale comunității locale printr-o realocare a resurselor disponibile, uleiul alimentar uzat. Acesta poate fi transformat atât în săpun, cât și în biocombustibil”, adaugă studenta Amelia Caliu. 

Echipa EcOil-Cuv a pus la punct infrastructura și procesul de producție pentru producerea de săpun prin metode tradiționale. Săpunul va fi distribuit populației participante la procesul de colectare al uleiului, conform unei scheme de schimb.

EcOil-Cuv este un proiect de antreprenoriat social, dezvoltat de voluntari studenți ai Universității din Craiova în cadrul EDUCOL (Asociația pentru Educație S-V Oltenia) și finanțat de Centrul de Resurse și Angajament Ford.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

CNAS reia tratamentele fără interferon pentru pacienții cu hepatita C. Pentru prima dată se dă tratament fără interferon și pentru 100 de copii și adolescenți

Next Post

Medicii amenință Guvernul și Ministerul Sănătății cu grevă. Bugetul alocat sănătății scade și nu se dezbate, veniturile medicilor scad

Related Posts
Verified by MonsterInsights