Sănătate Știri din sănătate

Ministerul Sănătății a retras astăzi 28 acte normative

Ministerul Sănătății a retras astăzi din procesul de dezbatere publică sau avizare interministerială un număr de 28 acte normative.

Este vorba despre 7 ordine de ministru aflate în consultare publică la rubrica Transparență Decizională și alte 21 proiecte de hotărâri de guvern, ordonanțe de urgență și legi  inițiate și aflate în avizare interministerială.

„Am primit mai multe semnale și nemulțumiri din partea pacienților, dar și a profesioniștilor din sistem cu privire la o serie de documente aflate în dezbatere publică sau pe circuitul de avizare. Aceste acte trebuie rediscutate, reanalizate și regândite cu toți factorii implicați pentru că dorim ca deciziile pe care le luăm să răspundă cerințelor actuale în vederea creșterii calității în domeniul sanitar. Un exemplu îl reprezintă Legea privind exercitarea profesiilor în sistemul de sănătate. Actul normativ vizează activitatea și are impact asupra tuturor celor care lucrează în sistem, motiv pentru care se impune a fi elaborat cu atenție și responsabilitate, în funcție de solicitările și nevoile tuturor categoriilor de personal”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.
Sursă foto: Mediafax, Andreea Alexandru

Articole recente

Aparatură de patru milioane de euro la SCJU Craiova

Redactia Media10

Metodă revoluționară de realizare a lucrărilor dentare, în Craiova

Redactia Media10

SCJU Craiova are accelerator liniar nou, după 18 ani. Al doilea aparat performant din țară, pentru tratarea bolnavilor de cancer

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.