Sănătate Știri din sănătate

Conducerea SJU Craiova a desfăcut contractul firmei de pază în urma sesizărilor primite și a nerespectării clauzelor contractuale

În urma sesizării primite de la unul dintre pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Craiova, care a surprins, în urmă cu câteva zile, câteva imagini, din curtea unității medicale, în care se observa cum mai mulți cetățeni au fost lăsați să se „instaleze” în curtea spitalului și să o transforme, aproape, în propria grădină, conducerea spitalului a luat măsuri. Vezi aici: https://mediazece.ro/2019/10/12/se-intampla-in-curtea-sju-craiova-au-napadit-in-curtea-spitalului-cu-scaune-si-masini/.  A fost întrerupt contractul cu firma care asigura paza în unitatea medicală, pe motiv că nu au fost respectate clauzele contractuale.

Autor: ANA-MARIA PREDILĂ

Nu de puține ori, pacienții au sesizat presa asupra unor situații în care pe secții ajung vânzători ambulanți, cu tot de felul de mărfuri, sau că orele de vizită nu sunt respectate și de cei care știu cu să se „descurce”, să ajungă în secția în care doresc. O situație similară a avut loc și sâmbătă, când mai mulți oameni „s-au făcut confortabili”, chiar în curtea spitalului. Oamenii au intrat în curtea unității medicale și s-au instalat chiar în spatele Clinicii de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, unde și-au întins scaune la soare. De data aceasta, au fost luate și măsuri, iar contractul firmei de pază a fost întrerupt.

În acest moment, reprezentanții SJU Craiova fac demersuri pentru contractarea unei noi firme, care să asigure serviciile de pază.

32 de camere de supraveghere, funcționale

Măsuri au fost luate și pentru asigurarea funcționării non-stop a camerelor de supraveghere din spital. Multe dintre camerele de luat vederi nu erau funcționale, sau nu existau acolo unde se impunea. Din această cauză, au fost situații în care Poliția a dat mai multe amenzi spitalului, pentru nerespectarea acestei obligații, pe care o are orice unitate medicală.

Reprezentanții SJU Craiova spun că problema este acum rezolvată. Conform planului de pază a fost demarată o procedură de achiziție, care a fost adjudecată. În acest moment, în spital, sunt montate 32 de camere funcționale.

Articole recente

SĂNĂTATEA FEMEII. Chisturile ovariene, simptome și tratament-dr.Cristina Comănescu

Redactia Media10

SCJU Craiova pregătește un laborator modular de genetică medicală pentru testare COVID-19

Redactia Media10

Bolnavi în situație disperată: „Încetați să încălcați drepturile pacienților”

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.