„Noaptea cercetătorilor”. Experimente, tehnologie de ultimă oră, știință

Știință și tehnică. Experimente care au atras atenția craiovenilor. La Universitatea din Craiova are loc „Noaptea cercetătorilor” – un eveniment cu experimente amuzante, tehnologie de ultimă oră și prezentări interactive pentru publicul larg, pe teme de interes științific. Copii, părinți, tineri, elevi, bunici s-au bucurat de o porție sănătoasă de tehnologie.

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

Copii și adulți fermecați de tehnologie și experimente. Studenții și profesorii UCV Craiova i-au așteptat pe curioși cu informații și standuri de prezentare ale facultăților Universității din Craiova și ale sponsorilor evenimentului. Au fost organizate concursuri pentru elevi de liceu şi gimnaziu, dans, activități destinate copiilor. Cei care au ajuns la „Noaptea cercetătorilor” au beneficiat de un screening oftalmologic gratuit. 

„Noaptea cercetătorilor” a fost despre cu experimente și tehnologie modernă, din domenii precum: fizică, chimie, matematică, informatică, horticultură, agricultură, mecanică, geologie, inginerie electrică, automatică, educație fizică, kinetoterapie, litere, pictură, baze de date.

Studenți, doctoranzi, profesori și multe exprimente atractive

La standul Facultății de Fizică, specializarea Fizică Medicală, studenții au prezentat trecătorilor un CT (computer tomograf) performant, singurul de acest fel de care o facultate din România dispune, după cum spun chiar ei și care ajută studenții să învețe practic cât mai multe lucruri ce îi ajută apoi la locul de muncă.

Și mașinile create de studenții Facultății de Inginerie Electrică au atras atenția. Profesorii au explicat celor interesați cum lucrează și învață studenții în cadrul facultății, dar și cum reușesc să realizeze astfel de mașinării.

 

Fiecare experiment a fost prezentat într-un mod cât mai simplu și atractiv de cercetători, profesori, doctoranzi, studenți, specialiști în domeniu, astfel încât ei prezenți să înțeleagă cât mai bine fenomenele științifice și să se bucure de ce văd. 

În același timp, în cadrul ScienceCafé, prof. dr. Lars BRINK de la Institutul de Tehnologie Chalmers, membru al Academiei Suedeze de Științe și membru al Comitetului Nobel pentru Fizică a susținut o prezentare despre găurile negre.

Noaptea Cercetătorilor este un eveniment care se desfășoară anual, simultan în peste 350 de oraşe din Europa, cu sprijinul Comisiei Europene, aducând știința sub reflector, în mijlocul publicului

Tema anului 2019 este „Handle with Science”/„Tratează cu știință”, un îndemn de a folosi „mintea științifică” în fața provocărilor societății actuale – pseudoștiință, fakenews, ideologii inflexibile.

Universitatea din Craiova se alătură eforturilor a douăsprezece dintre cele mai prestigioase universități și institute de cercetare din România.

Evenimentul european este organizat cu sprijinul unor sponsori precumBausch andLomb, Banca Comercială Română, Canberra Packard, Essilor, Expertmed, Microdental, Romdidac, Ruris SFIZUC și Varinak. Partenerii media ai evenimentului sunt TVR Craiova, Tele U, Kiss FM, Media 10, Smart Craiova, ESTV, Radio Sud, Radio România Oltenia-Craiova, Gazeta de sud, Cuvântul libertății, Lupa, Jurnalul Olteniei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Prof. Lars Brink, seminar de fizică teoretică la UCV

Next Post

Cum dezvoltăm încrederea în sine a copiilor

Related Posts
Verified by MonsterInsights