Alimente care cresc puterea de concentrare și ajută creierul

Stresul este cel mai mare dușman al concentrării. Există anumite alimente care ne ajută să  ne păstrăm întreg organismul sănătos, inclusiv creierul. Care sunt acestea?

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

Peştele. Somonul, tonul şi alţi peşti bogaţi în Omega 3.

Ou. Gălbenuşul de ou este bogat în cholină, un nutrient similar cu vitamina B cu rol esenţial în funcţionarea şi structura creierului. 1 ou mare (50g) conţine în gălbenuşul său 147 mg colină. Când consumi ouă, creierul foloseşte colină pentru a produce acetilcolina, un neurotransmiţător care poate fi important pentru menţinerea memoriei şi a comunicării între celulele creierului.

Cercetătorii de la Universitatea Boston au urmărit obiceiurile alimentare a aproape 1.400 de adulţi sănătoşi timp de zece ani şi au constatat că aportul de colină este corelat pozitiv cu performanţe mai bune la anumite tipuri de teste de memorie.

Cereale integrale. Ovăzul, pâinea integrală, cerealele bogate în fibre îmbunătăţesc circulaţia sângelui, lucru benefic şi pentru creier.

Legume cu frunze verzi. Legumele cu frunze verzi (spanac, varza kale, varza verde, frunze de muştar, frunze de nap) furnizează o sursă bogată de acid folic, substanţă care reglează nivelul de homocisteină în organism.

Ciocolată neagră. Datorită proprietăţilor antioxidante puternice, ciocolata neagră ajută la îmbunătăţirea memoriei. Aceasta conţine stimulenţi naturali importanţi, aşa cum este cafeina, substanţa ce creşte puterea de concentrare. De asemenea, substanţele antioxidante din pudra de cacao protejează celulele creierului împotriva stresului oxidativ.

Salvia. Studii efectuate la Centrul de Cercetare a Plantelor Medicinale din Newcastle au arătat că uleiul de salvie inhibă activitatea anumitor acizi răspunzători de pierderile de memorie. Salvia măreşte şi capacitatea de concentrare şi înlătură oboseala mentală. Ea poate fi utilizată fie sub formă de mirodenie în mâncare, fie sub formă de infuzie. Ceaiul de salvie se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată la 250 ml de apă clocotită, care se lasă la infuzat cinci minute. Zilnic se beau câte două căni de ceai.

sursa foto: pexels.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post
Sursa foto: StiriBucurestiTv

Înscrieri pentru elevi și profesori la Centrul de Excelență Dolj

Next Post

Răceală sau sinuzită? Diferențe, simptome, tratament

Related Posts
Verified by MonsterInsights