Strugurii, vedetele sănătoase ale toamnei. Beneficiile asupra sănătății

Strugurii sunt fructele vedetă ale toamnei. Medicii recomandă consumul de fructe de sezon, iar strugurii se găsesc acum în piețe. Care sunt principalele beneficii ale consumului de struguri?

 

Strugurii fac parte din categoria celor mai energetice fructe, având un aport de 72 kcal/100g. Stimulează funcţionarea ficatului şi, totodată, sunt buni şi pentru inimă. Mulţumită polifenolilor, strugurii negri protejează inima şi previn formarea cheagurilor de sânge.

Ajută la hidratare

Strugurii conțin apă în proporție de 81%. În aceste condiții, aceste fructe incluse în dietă ne ajută să ne hidratam corect. Strugurii trebuie consumaţi cu tot cu coajă pentru a avea efectele terapeutice dorite. 

Contribuie la prevenirea cancerului de sân

Într-un studiu s-a descoperit că strugurii negri contribuie la prevenirea cancerului de sân. În laborator, s-a constatat reducerea semnificativă a masei tumorale mamare la șobolani, după ce aceștia au fost hrăniți într-un experiment, cu suc de struguri.

Aliat în dietă

Cei care doresc să slăbească în această perioadă trebuie să afle că strugurii sunt un aliat imbatabil împotriva excesului ponderal.

Prevenirea bolilor inimii

Conținutul ridicat de polifenol din struguri poate reduce și riscul de boli cardiovasculare prin reducerea presiunii sangvine prin mecanisme antiinflamatoare.

Fibrele și potasiul din struguri ajută și la sănătatea inimii. Creșterea aportului de potasiu, în combinație cu scăderea aportului de sodiu, este cea mai importantă schimbare în dietă pe care o poate face cineva care vrea să reducă riscul de boli cardiovasculare, potrivit lui Mark Houston, medic general și profesor clinic asociat la Școală medicală Vanderbilt. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Elastografia hepatică, metodă modernă pentru depistarea bolilor ficatului

Next Post

Cum să creşti un copil optimist

Related Posts
Verified by MonsterInsights