Singura clinică de Hematologie din Oltenia, în renovare. În ce stadiu sunt lucrările?

Clinica de Hematologie a Spitalului Filantropia din Craiova, singura clinică de Hematologie din Oltenia, este în renovare. Lucrările au început în octombrie 2018. Conducerea spitalului spune că lucrările sunt în grafic și sper ca în scurt timp pacienții să fie tratați în cele mai bune condiții. Până atunci, cei aproape 400 de bolnavi care au nevoie de tratament aici sunt internați în clădirea de peste stradă de Maternitatea spitalului, care aparține Casei de Pensii Dolj. 

Autor: ANA-MARIA PREDILĂ

Hematologia este una dintre secțiile cele mai aglomerate ale Spitalului „Filantropia“ din Craiova.

Mare parte din bolile hematologice sunt boli maligne, cancere, adică leucemii, limfoame (limfomul este o formă de cancer al sângelui), dar există și patologie nemalignă, precum anemiile sau tulburările de coagulare, afecțiunile trombocitului.

VIDEO

„S-au făcut subzidiri, se face o extensie, o mansardare, deci se mai face încă un nivel, se montează un lift”

Clinica de Hematologie a Spitalului „Filantropia“ a funcționat până anul trecut într-o clădire situată în aceeași curte cu Maternitatea spitalului. Soluția pentru a nu sista activitatea, având în vedere că este singura Clinică de Hematologie din Oltenia, a fost ca toată activitatea să fie mutată într-o clădire situată peste stradă de Maternitate. Mutarea clinicii în această clădire este o soluție de compromis până la finalizarea lucrărilor. 

„Clinica noastră de Hematologie este de fapt singura clinică din cinci judeţe, judeţul Dolj şi judeţele limitrofe. În momentul de faţă lucrările de renovare a secţiei au început în octombrie anul trecut, iar în momentul de faţă suntem destul de avansaţi cu lucrările şi sperăm că în cel mai scurt timp să dăm în folosinţă secţia de hematologie. Ne dorim ca în acest timp să fie cât mai scurt. S-a început totul de la zero, s-au făcut subzidiri, se face o extensie, o mansardare, deci se mai face încă un nivel, se montează un lift, tot ce se montează în interior este nou. În această clădire aducem inclusiv oxigen pentru fiecare pacient, aducem mobilier nou. Vrem ca totul să fie la standarde europene”, declară Liviu Radu, managerul spitalului.

Am vrut să vedem cum decurg lucrările la fața locului și am mers să vizităm șantierul. Se lucrează de zor. Muncitorii sunt de dimineața până seara la lucru. Se dorește terminarea cât mai rapid a lucrărilor. 

„În momentul de faţă din ceea ce am discutat cu constructorii, suntem în grafic”, ne spune managerul Liviu Radu. 

În prezent, în Clinica de Hematologie sunt 55 de paturi. Clădirea folosită temporar a trecut prin multe critici din partea pacienților care s-au plâns în urmă cu câteva luni de condițiile insalubre. Locaţie a fost pusă la  dispoziţie de către Casa de Pensii, iar conducerea spitalului a făcut igienizări şi la momentul când s-a făcut mutarea şi după, astfel încât din punct de vedere igienico-sanitare să fie toate lucrurile în ordine și astfel clădirea are autorizație sanitară de funcționare.

Muncitorii lucrează zilnic la renovarea clincii

Soluția cea mai bună pentru pacienți, dar și pentru medicii care îi tratează rămâne însă finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor. 

Ne dorim să mutăm activitatea cât mai curând în clădirea nouă. În momentul de faţă bolnavii sunt internaţi în aceea clădire temporală”, conchide Liviu Radu. 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Tellus Justo Ipsum Sociis Neque Rhoncus Ac Pellentesque

Next Post

Conf. univ. dr. Alin Demetrian: „Am scos fumatul din cârciumi, dar a rămas în spital” (VIDEO)

Related Posts
Verified by MonsterInsights