Verifică-ți tensiunea arterială, gratuit, la Centrul Medical Prima Clinic

Verifică-ți tensiunea arterială! În perioada 17-31 mai 2019 craiovenii sunt așteptați la Centrul Medical Prima Clinic pentru determinarea gratuită a tensiunii arteriale.

Prima Clinic este singurul centru partener în Craiova al campanie inițiată de Societatea Internațională de Hipertensiune și Societatea Română de Hipertensiune

De ce este important?

 

 

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate în România.

Cea mai întâlnită afecțiune a inimii în cazul oltenilor este hipertensiunea arterială. Potrivit medicilor, hipertensiunea afectează mai multe organe, dar riscul vital este atunci când boala afectează inima şi creierul.

Medicii spun că din ce în ce mai mulți tineri sunt afectați de hipertensiune. Stilul de viață sănătos este calea sigură spre vindecare.

Hipertensiunea arterială apare, de regulă, în timp şi afectează mare parte din populație. Din fericire, este uşor de depistat şi de diagnosticat, important este ca pacientul să ajungă la timp la medic.

Tensiunea arterială este determinată de cantitatea de sânge pe care inima o pompează şi de rezistenţa la circulaţia sangvină din artere.

Cu cât inima pompează mai mult sânge şi cu cât arterele se îngustează mai mult, cu atât mai mare va fi tensiunea arterială. 

Există mai multe stadii ale hipertensiunii arteriale și, în general, boala se raportează la vârstă. Marea problemă este că pacienții ajung târziu la medic, atunci când apare deja complicațiille boli.

„Majoritatea pacienților ajung la spital după ce hipertensiunea s-a manifestat ani la rând. Deși este o boală a vasului, ea afectează în aceeași măsură și cordul, dar și organe precum rinichii, creierul și chiar ochiul. De multe ori, hipertensiunea este diagnosticată cu ocazia apariției complicațiilor, de exemplu, în urma apariției unui accident vascular cerebral“, atrage atenția dr. Adrian Petrișor, medic specialist medicină internă și cardiologie.

 

Adresă Prima Clinic:

AdresăB-dul Carol 1, nr.11, Corp II, parter, Craiova

Telefon0351 184 825

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Meningita face victime în rândul elevilor. Singura metodă de prevenție – vaccinul pentru meningită, lipsește din România

Next Post

Micuţii judoka şi-au măsurat forţele la concursul „Junior Judoka”. Amalia Băzăvan, o antrenoare fericită

Related Posts
Verified by MonsterInsights