Tabere tematice pentru elevi. Află cum îți poți înscrie copilul

Ești în căutarea unei tabere potrivite pentru copilul tău?

Școala Terraveda, din Craiova, a pregătit trei tabere cu tematici diferite la care elevii sunt așteptați să se înscrie. Terra Veda Camp Concept este un concept unic în Bănie, prin care elevii au posibilitatea să își testeze cunoștintele acumulate în timpul anului școlar, să se distreze, să socializeze.  

Vacanța de vară poate să fie o oportunitate pentru elevi și nu un timp pierdut. O tabăra este un mod ideal pentru copii de a experimenta activităţi noi (inclusiv exersarea limbiilor străini cu profesori), de a se responsabiliza, dar mai ales de a socializa, de a-şi face prieteni noi. Dacă vă întrebaţi care sunt beneficiile participării la tabăra vă spunem câteva dintre ele: dezvoltarea independenței, creşterea încrederii în sine, se distrează, învață și socializează fiind pe mâini bune și în siguranță, crește încrederea socială a copilului, se dezvoltă inteligența emoțională, cunosc distracția adevărată și nu pe cea din fața televizorului, învață să aprecieze natura, își construiesc amintiri.

La ce tabere pot să participe elevii:

⇔ Tabăra de dezvoltare personală – UPGRADE YOURSELF (7 – 12 iulie 2019)

⇔ Tabăra în limba engleză- FUN TEEN ( 14-19 iulie 2019)

⇔ Tabăra în limba germană – SPAB UND ABENTEUER (30 iunie – 05 iulie 2019)

Taberele durează cinci zile și sunt organizate în campusul din Orăștie – Arsenal Park, unul dintre cele mai mari aquaparkuri din România.

În timpul taberei elevii vor face mai multe activități specifice temei taberei:

– activități sportive (fotbal, tenis, patinaj, baschet, paintball);
– cățărări;
– treasure hunt;
– capturarea steagului;
– aqua park;
– jocuri olimpice;
– excursii tematice;
– talent show;
– movie time;

– foc de tabară;
– plimbare cu șenilat.

„Toate activitățile desfășurate în cadrul taberei sunt coordonate de către specialiști. La fiecare tabără copiii sunt împărțiți în patru grupe în funcție de nivel și vârstă. Patru profesori coordonează activitățile în limba engleză, germană. Alți profesori coordonează copiii pentru restul activităților: excursii, activități sportive și altele”, spune Alina Cristuinea, directorul Școlii Terraveda.

Prețul fiecărei tabere este de 2.100 lei și include: transportul, cazarea în camere de trei persoane, trei mese zilnice și un snack, activitățile sportive și recreative, activitățile specifice temei, excursiile, prânzul pentru drumul de întoarcere la un restaurant de pe traseu.

„Ceea ce ne dorim este ca elevii să exerseze ceea ce au învățat la școală, să învețe să aibă încredere în ei, să socializeze, să devină indepedenți. Pentru unii dintre ei este prima tabără, este prima dată când pleacă singuri de acasă. Departe de familie, au ocazia să se descopere în interacţiunea cu alţi copii şi adulţi ce nu fac parte din anturajul lui obişnuit. Vor învăţa să aibă grijă de ei înşişi, vor avea ocazia să ia singuri decizii şi să gestioneze diverse aspecte ale rutinei zilnice. Pentru copiii crescuţi în oraş, o săptămâna de tabăra poate reprezenta libertatea pe care nu au cunoscut-o niciodată. Copiii sunt pe mâini bune și în siguranță alături de profesori. Va fi ca o binemeritată vacanţă pentru mintea şi sufletului ambelor părţi: părinţi şi copii. Departe de tablete, computere şi pe cât se poate departe şi de telefoane, copiii învaţă că există soluţii la orice problema şi că stă în puterea lor să le găsească”, adaugă Alina Cristuinea, directorul Școlii Terraveda.

Tabăra în limba engleză- FUN TEEN ( 14-19 iulie 2019)

În tabără de engleză elevii au ocazia să exerseze limba engleză la munte, în piscină sau în jurul unui foc de tabără. Este un program de învățare și aprofundare a limbii engleze extrem de plăcut și atractiv pentru toți copii. 

Elevii vor folosi limba engleza pe întreg parcursul taberei, fiind una din modalitățile prin care poți să îți îmbunătățești nivelul la care te afli. Coordonatorii îi vor ajuta și încuraja să facă acest lucru. Elevi au posibilitatea să învețe engleza de la un nativ. Printre profesorii care vor însoți copii în tabără este și Cisco Clervoix, venit din Florida, America să lucreze cu copiii de la TerraVeda.
Toate activitățiile au la bază distracția și jocul, iar scopul final este ca elevii să spun: I LOVED IT!

Tabăra în limba germană – SPAB UND ABENTEUER (30 iunie – 05 iulie 2019)

Timp de o săptămână, elevii se vor bucura de natura în campusul din Orăștie – Arsenal Park. Copii vor avea posibilitata să își îmbunătățească cunoștințele de limba germană prin intermediul activităților diverse și al atelierelor special dedicate consolidarii conversației în această limbă. 

„Coordonatorii vor încuraja copii să comunice doar în limba germană, pe tot parcursul taberei. Scopul principal este acela ca ei să învețe prin distracție”, explică Alina Cristuinea, directorul Terraveda.

Nivelul la care se află copilul în ceea ce privește utilizarea limbii germane nu este un impediment, deoarece se vor forma grupe de nivel de studiu. Elevii vor fi însoțiți de 4 profesori de limba germană și alți profesori coordonatori ai taberei.

Tabăra de dezvoltare personală – UPGRADE YOURSELF (7 – 12 iulie 2019)

Dezvoltarea pe plan personal trebuie sa fie o preocupare fundamentală a școlii, începând de la cei mai mici copii și continuând cu elevii de școală, indiferent de ciclul de învățământ. 

Școala trebuie să le ofere forma de educație care să îi pregăteasca pe copii pentru o viață în permanentă schimbare.

Terraveda a pregătit o tabără de dezvoltare personală pentru copii. Alături de mai mulți psihologi, elevii vor învăța cum să aibă încredere de sine, cum să își găsească de fiecare dată forța de a depăși obstacolele indiferent de cat de mari sunt acestea. Psihologul Corina Radu specialist metoda Totem – terapie prin muzică va lucra cu copiii pe parcursul taberei.

Metoda TOTEM este un acronim al metaforei „Therapy Of  Tribes Educating Minds” și include activități de muzicoterapie, training și dezvoltare personală, educație nonformală, activități de teambuilding, promovând concepte ca educația emoțională, leadership, atitudine nediscriminatorie, „no hate speech”, fairplay, spirit civic și comunitar.   

„Elevii vor descoperi ca ceea ce ne diferențiază, de fapt ne și unește. Toate activitățile urmăresc dezvoltarea spiritului de echipa și crearea unei coeziuni de grup”, spune Alina Cristuinea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Povestea tinerilor care au făcut prima platformă de vizualizare în 3D a corpului uman din România

Next Post

Cristina Zamfir: Bucuria pe care o ai când eşti pe teren nu se compară cu absolut nimic

Related Posts
Verified by MonsterInsights