Elevii Colegiul Național Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova premiaţi la NATO Challenge

Nouă elevi de la Colegiul Național Militar ,,Tudor Vladimirescu” au participat la activitatea NATO Challenge, organizată de HQ MND-SE, în 3 și 4 aprilie, cu ocazia sărbătoririi a 70 de ani de la înființarea NATO. NATO Challenge este o competiție de dezbateri și eseuri în limba engleză pe teme legate de activitățile desfășurate de NATO.

Participarea la această dezbatere a presupus o pregătire prealabilă de trei săptămâni, perioadă pe parcursul căreia elevii au dobândit o bună înțelegere a modului cum funcționează și operează Alianța. Dezbaterea din data de 3 aprilie le-a solicitat elevilor participarea la un exercițiu de simulare, care a presupus deliberări din partea elevilor – diplomați precum și luarea unor decizii de comun acord. Acest tip de simulare le-a oferit elevilor instrumentele necesare pentru a face față situațiilor complexe care derivă din participarea la activități organizate intr-un mediu multinațional.

⇔ Elevul Ionel Marciuc a obținut Premiul I la secțiunea dezbatere (Teacher’s Prize), iar eleva Mădălina Stancu a obținut Premiul al II-lea la secțiunea eseu.

 

„În vederea participării la această competiție, elevii claselor a X-a Sergiu Amzuloiu, Daniel-Claudiu Cristea, Marian-Eduard Ene, Ionel-Ștefan Marciuc, Cornelia Niță, Adrian Puncioiu, Raul Pop, Mădălina Stancu şi Eduard-Cristian Tălău au fost pregătiți de un grup de mentori de la Brigada Multinațională Sud-Est format din căpitan Sadowy Krystian, căpitan Dlask Robert, locotenent Tăbleț Anca, locotenent Toliță Ionuț, locotenent Gurgui Loredana, locotenentȚintă Adrian, locotenent Tutilă Cătălin, locotenent Preda Raluca şi locotenent Bizău Alina, coordonați de locotenent-colonel Lucian Tomulescu, iar din partea colegiului, de profesor Corina Mitrulescu”, spun reprezentanții Colegiul Național Militar ,,Tudor Vladimirescu”. 

Elevii s-au întâlnit şi au fost felicitaţi pentru rezultatele obţinute de generalul Nicolae Ionel Ciucă.

 

Alături de elevi de la Colegiul Național ,,Elena Cuza” și Colegiul Național ,,Gheorghe Lazăr” din București, pandurii au jucat rolul ambasadorilor țărilor membre NATO, reunite în cadrul Consiliului Nord-Atlantic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Coolhunting aFFAIRs, cel mai cool eveniment de lifestyle și fashion din Craiova

Next Post

Concursul naţional școlar „Istoria și Tradiţiile Rromilor”, organizat în Craiova

Related Posts
Verified by MonsterInsights