Atleţii de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu” din Craiova s-au întors cu trei medalii de bronz de la finala Campionatului Naţional de sală pentru Copii 1, de la Bucureşti.
Autor: Daniela Mitroi Ochea
Un bronz cât un aur pentru Adina Băcanu
Adina Băcanu, sportivă descoperită şi antrenată la început de soţii Munteanu, a urcat de două ori pe podium, în probele de 60 şi 200 metri. Interesat este că eleva lui Mircea Alexandrescu a avut acelaşi timp, la sutimi, ca primele două sportive clasate (8:25), departajarea făcându-se la miimi. Pornind de la această situaţie, antrenorii discutau la competiţie că este puţin nedrept să departajezi concurenţii la miimi la această categorie de vârstă, copiilor fiindu-le greu să înţeleagă de ce sunt pe alt loc, dacă în dreptul lor scrie acelaşi timp, iar din această cauză pot suferi.
Ştafeta, pe podium
A treia medalie de bronz pentru LPS “Petrache Trişcu” a fost adjudecată de ştafeta feminină de 4×1 tur, într-o probă foarte disputată, cu 15 echipe. Din echipă au făcut parte Laura Tudor, Larisa Gagealov, Andreea Triculescu şi Cătălina Grecu, acestea fiind antrenate de Valentin Mitrache şi soţii Marian şi Mihaela Neacşu.
În lipsa Adinei Băcanu, care se putea înscrie în maxim două probe, rolul de conducător al echipei i-a revenit Cătălinei Grecu, care a scos un timp foarte bun şi la 200 m, ocupând locul şase.
Pasionată de atletism, fizică şi chitară
Cătălina este elevă la Şcoala Gimnazială „Elena Farago” din Craioviţa şi se remarcă şi la învăţătură. Sportiva este calificată la faza naţională a Olimpiadei de Fizică şi demotează astfel scuza unor părinţi care spun că îşi retrag copii de la antrenament, deoarece au prea mult de învăţat.
Tatăl Cătălinei Grecu este mândru de faptul că fiica sa merge în paralel cu atletismul, cursuri de chitară şi că acordă importanţă şi şcolii.
„În luna mai va avea finala Olimpiadei la fizică. Din ce ştiu, este singura de la clasa a 6-a calificată din judeţul nostru. Practică atletism din clasa a treia, este pasionată de acest sport. Am avut mare noroc că am întâlnit, întâmplător, un antrenor precum domnul Alexandrescu. De vreo patru ani merg cu ea la concursurile de atletism, cu mici excepţii, şi mă bucur că face totul din plăcere. Mulţi se apucă de sport, dar renunţă. Pe lângă atletism, Cătălina face şi cursuri de chitară şi invit toţi copii să studieze un instrument, pentru că îi ajută să reţină mai repede lecţiile pentru şcoală”, a spus domnul Grecu, cel care de câte ori este nevoie pune la dispoziţie un autoturism de 9 locuri pentru transportul copiilor la competiţii.
Tot la finala Campionatului Naţional pentru Copii 1, ştafeta masculină de la liceul craiovean, alcătuită din Eric Tudor, Mihai Neagoie, Alex Ciupancu şi Răzvan Mitrache, antrenată de Nicuşor Bugiulescu, s-a clasat pe locul şase.
La individual s-au mai remarcat Eric Tudor – locul 8 la 800 m şi Maria Rusescu – locul 10 la 800 m. Maria face sacrificii mari, deoarece stă la internat, nefiind din Craiova, iar în weekend pleacă acasă, pentru că internatul se închide. De remarcat şi Larisa Gagealov, Gabriela Triţescu şi Delia Ilie, care, deşi sunt mai mici ca vârstă, au scos un timp foarte bun pentru nişte incepatoare şi dovedesc un real potenţial pentru viitor.
Fără un stadion de atletism regulamentar, atleţii craioveni se pregătesc în Grădina Botanică, în sala de sport de la LPS “Petrache Trişcu”, la Polivalentă sau FEFS Craiova. Pentru a se antrena cât mai bine pentru finala Copiilor 1, micuţii atleţi de la “Trişcu” au participat în sezonul rece la o serie de concursuri de verificare desfăşurate în sală.