#FiiSocksy de Ziua Mondială a Sindromului Down, poartă șosete desperecheate

#FiiSocksy de Ziua Mondială a Sindromului Down (21 martie), poartă șosete desperecheate! Aceasta este provocarea (și) din acest an a celor de la Special Olympics România, pentru a celelebra faptul că sunt diferiți.

Dacă vrei să arăți că-ți pasă și dorești să sărbătorești abilitățile și potențialul persoanelor cu sindrom Down poartă și tu, joi, 21 martie, șosete desperecheate cât mai colorate și postează o poză amuzantă pe conturile de Facebook (si Instagram) alături de hashtag-urile #FiiSocksy, #sindromdown și #specialolympicsromania.

Sportivii Special Olympics România suferă, în marea lor majoritate, de Sindrom Down, ceea ce înseamnă că efortul lor de a face Sport este cu atât mai mare cu cât ei prind mai greu mișcările și indicațiile. Totuși, ambiția și dorința lor de a fi Integrați și priviți/ tratați ca toți ceilalți îi face să muncească de zece ori mai mult pentru a ajunge la rezultate care iau mult mai puțin persoanelor fără dizabilități intelectuale.

De ce șosete colorate? La microscop, cromozomii arată ca niște șosete colorate! Iar unii dintre noi au o „șosetă” în plus, așa cum este cazul celor cu Sindrom Down. Astfel, simbolul internațional pentru Ziua Mondială a Sindromului Down este o pereche de șosete desperecheate și cât mai colorate.

 

Despre Sindromul Down

 

Sindromul Down este termenul folosit pentru un set de simptome cognitive si fizice care pot rezulta din existența unui cromozom 21 în plus (trisomia 21). Sindromul Down este cea mai frecventă cauză cromozomială pentru dizabilitatea ușoară spre moderată.

În general, copiii cu sindrom Down se dezvoltă comportamental mai lent decât alți copii. Cauza apariției trisomiei 21 este necunoscută.

Dezvoltarea fizică a copiilor cu sindrom Down este, adeseori, mai lentă decât în cazul celor fără sindrom Down. De exemplu, din cauza musculaturii slab tonifiate, un copil cu sindrom Down învață mai greu să se sucească de pe o parte pe alta, să stea, să se așeze și să meargă. În ciuda acestei lentori, copiii cu sindrom Down pot participa la activități pe care le fac, în mod obișnuit, copiii fără dizabilități. Primilor le va lua mai mult timp să facă unele lucruri, însă într-un final le pot face pe cele mai multe dintre ele.

Problemele cognitive – gândire și învățare – sunt caracteristice persoanelor cu sindrom Down și sunt, de obicei, moderate. Printre problemele cognitive și comportamentale se numără: deficitul de atenție, comportamentul impulsiv, învățarea lentă și întârzierea în vorbire.

Cu toate acestea, nimic nu îi împiedică să iasă din casă și să facă sport pentru sănătate, cu atât mai mult cu cât problemele de sănătate asociate (probleme hormonale și glandulare, pierdere a auzului și a văzului, precum și probleme cardiace ) se pot agrava dacă nu fac acest lucru.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Elevii doljeni au susținut simularea la matematică. Mâine urmează altă probă

Next Post

Susține mișcarea. „Donează” și tu pași la Focus Fitness & Beauty pentru un scop caritabil

Related Posts
Verified by MonsterInsights