Liceenii doljeni au susținut astăzi simularea la limba și literatura română. Un elev, eliminat

Astăzi, elevii claselor a XI-a și a XII-a au susținut proba scrisă la limba și literatura română din cadrul simulării examenului de Bacalaureat Național, în anul școlar 2018-2019. Examenul de simulare s-a desfășurat  în cele 46 unități de învățământ preuniversitar din județul Dolj care școlarizează elevi de clasa a XI-a și a XII-a, în intervalul orar 9.00-12.00.
Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național se organizează pentru elevii claselor terminale ale liceului a XII-a zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, la care participă și elevii claselor a XI-a zi și a XII-a seral/ frecvență redusă, învățământ de masă.
La nivelul județului Dolj 10.600 de elevi au fost înscriși pentru a susține această probă. La clasa a XI-a, procentul de prezență a fost de 73, 92% iar la clasa a XII-a, de 75,84%.
În timpul probei scrise, a fost eliminat un elev din clasa a XII-a de la Liceul Teoretic ”Mihai Viteazul” Băilești.

Miercuri, 20 martie, elevii claselor a XI-a și a XII-a vor susține proba obligatorie a profilului:

⇔ Simulare la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională.
⇔ Simulare la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus.
Scopul simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, în anul școlar 2018 – 2019 este familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen de bacalaureat național și de a optimiza rezultatele obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Centru de Asistență și Îndrumare Școlară și Socială pentru tinerii craioveni

Next Post

Cum ajutăm copilul în perioada examenelor – Irina Gruia, psiholog

Related Posts
Verified by MonsterInsights