Cum găsim bona potrivită: Bebeti – prima agenție de plasare și recrutate de bone și menajere, din Craiova

Te gândești că este timpul să îți reiei activitățile de dinaintea nașterii copilului tău? De cele mai, multe ori cea mai potrivită alegere este angajarea unei bone, care să îngrijească copilul. Alegerea bonei potrivite poate să fie, însă, o piatră de încercare. Mamele nu pot fi clonate! Dar există firme care se ocupă cu găsirea celei mai bune bone pentru micuțul tău.

⇔ Echipa Media10 a descoperit Bebeti – prima agenție de plasare și recrutate bone și menajere din Craiova.

De unde începi căutarea unei bone

   

 Contact: 0744 777 537

„Este foarte greu să găsești omul potrivit pe mâna căruia să îți lași copilul”, „Pentru mine a fost foarte dificil și o adevărată bătaie de cap să găsesc o bonă pentru copilul meu”, „Găsirea bonei potrivite pentru copilul este o adevărăta provocare. M-am lovit de multe probleme până să găsesc o bonă”, sunt cele mai frecvente declarații ale părinților care sunt în „goana” după bone.

Cerința este tot mai mare, pentru că tot mai multe mămici își doresc să își reia activitatea profesională cât mai repede, dar în același timp să lase copilul în grija unei persoane de încredere. Pentru acest lucru a apărut pe piață Bebeti Craiova.

  • Cum se alege bona potrivită?
  • După ce criterii se alege bona potrivită copilului?
  • De ce este important să apelăm la o agenție specializată în domeniu?

Toate acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care și le pun părinții. Aflăm răspunsurile de la fondatoarele Bebeti Craiova.

Ani Cruceru (antreprenor) și Cristina Plaisu (avocat) sunt două mamici, care după ce au găsit cu greu bonele potrivite pentru copiii lor, și-au dorit să aducă soluții și pentru alți părinți. Bebeti a apărut în 2018, ca urmare a unei nevoi a celor două mame, dar și a altor familii.

Legendă foto: Cristina Plaisu, fondatoare Bebeti, alături de Tudor, copilul său

Tudor a sosit pe lume într-un moment de ascensiune profesională pentru Cristina Plaisu, așa cum se întâmplă în multe dintre cazuri. Avocat de succes, Cristina a simțit după primul an cu Tudor, că nici un caz în instanță nu a fost atât de solicitant, precum puiul de om pe care îl iubește enorm, astfel că a decis că este momentul să își ia un ajutor.

„Am căutat până la cinci luni ale copilului o bonă, pentru că nu aveam cu cine să îl las acasă. Mi s-a recmandat să caut în ziar și să fac interviu. Nu am avut curaj. Am căutat online. Există un site unde pui bani să găsești CV-ul și numărul de telefon al unei bone, dar te trezești că totul este o păcăleală și că rămâi doar cu banii dați. După ce am căutat timp de mai bine de cinci luni, a gasit-o pe Iulia”, povestește Cristina.

La fel ca în cazul partenerei sale, la Ani Cruceru copiii au apărut în plină ascensiune profesională, fiind conștientă că următorii ani îi va dedica familiei.

Ani Cruceru alături de cei doi copii ai săi, Patricia și Edi

„Prima bona, un eșec. A doua, cu o strategie mare din partea mamei, a fost acceptată „doar pentru Edi”, nu și pentru fetița mea Patricia. Patricia are șase ani și știe exact ce vrea, cu ce fel de oameni îi place să interacționeze. Ca să poată creea o legătură, între bonă și fetița sa, Ani a exploatat talentul Tatianei (bona) de a cânta, pentru a intra în sufletul Patriciei, organizând frecvent seri de karaoke acasă. Este o provocare. Este greu să găsești bona potrivită”, spune Ani.

Plecând de la aceste expriențe, cele două mămici au pus bazele primei agenții de plasare și recrutare de bone și menajere din Craiova.

„Noi credem că procesul de selecție a unei bone sau menajere nu ar trebui să fie un factor de stres. De aceea, vrem să găsim persoana potrivită fiecărei familii, alegând cu atenție și seriozitate fiecare dintre bonele sau menajerele cu care lucrăm. Procesul de recrutare este unul complex și angrenăm în acesta personal calificat în domeniul psihologic. Ne dorim, mai presus de toate, să oferim un serviciu de calitate și optăm pentru calitate, nu pentru cantitate. Din experiența noastră de avocat, antreprenor, dar și de mămici, aplicăm o serie de metode și întrebări, prin care să ne dăm seama, dacă bonele sunt cu adevărat pregătite să lucreze cu copiii”.

 

„Facem selecția exact cum am face pentru copiii noștri”

 

Criteriile după care cei mai mulţi dintre părinţi fac alegerea au mai puţină legătură cu abilităţile psihologice ale bonei şi ţin mai degrabă cont de distanţa la care locuieşte bona, vârsta, disponibilitatea de a presta şi alte activităţi (gătit sau curăţenie), experienţă. Acest lucru nu este însă suficient.

„Sarcina bonei nu este doar legată de îngrijirea fizică a copilului şi de securitatea acestuia. Trebuie să ținem cont, de faptul că atunci când părinții lipsesc, bona este modelul comportamental şi educaţional al copilului. Astfel, noi ne dorim să alegem, cu adevărat, cele mai potrivite bone în urma interviului pe care îl luăm. Am lucrat acest interviu, pe care l-am organizat în 60 de întrebări, și cu un psiholog. Printre întrebări avem: „Ce înseamnă sindromul morții subite”, „Ce se întâmplă dacă zgâlțâi un bebeluș”, Care sunt metodele prin care calmezi un copil”. Întrebăm, spre exemplu, și dacă bona știe sau nu să înoate sau dacă a lucrat cu copii care au avut alergii. Multe dintre întrebări sunt făcute și pentru a urmări reacțiile lor”, spune Ani Curuceru. 

 Procedura pentru părinți și bone este simplă

 

Agenția Bebeti se adresează atât părinților care sunt în căutarea celei mai potrivite bone, pentru copilul lor, dar și bonelor, care sunt în căutarea unui loc de muncă. 

„Pe site-ul nostru *www.bebetibone.ro părinții pot afla totul despre cum să aleagă bona, potrivită pentru copilul lor și pot intra în contact cu o bonă sau o menajeră, care corespunde cel mai bine cerințelor familiei folosind baza de date a agenției. Bonele și menajerele găsesc job-ul care să se li potrivească aptitudinilor profesionale și cerințelor salariale”

Înainte de plasarea unei bone Ani și Cristina au grijă să facă alegerea corectă. Până să ajungă să lucreze cu copilul bona, trece printr-o serie de interviuri și teste. 

„Am citit foarte mult despre ce înseamnă creșterea unui copil. Ne interesează foarte mult și partea de psihologie a copilului. Încercăm, și în cea mai mare parte reușim, să atragem acele bone, care sunt capabile să nu comită niște greșeli majore, să nu creeze traume copiilor. Noi facem tot ce ține de noi să identificăm pentru fiecare copil și familie cât mai corect persoana potrivită și din punct de vedere al emoțiilor. Ne interesează să trimitem la copii, acele femei care au profil matern, care au deschidere către copii. Facem selecția exact cum am face pentru copiii noștri”, spune  Cristina Plaisu.

 

Toate candidatele sunt testate din punct de vedere psihologic

 

„După interviul nostru, de care nu trec foarte multe candidate, urmează  interviul psihologic, care constă într-o testare de o oră  și la final, dacă este cazul, primesc avizul psihologic. Interviul final este cel cu familia. Părinții pun propriile întrebări, după care începe perioada de probă. Până acum, am avut o rată de succes destul de mare. Părinții au fost mulțumiți”, spune Ani Cruceru. 

Ce are părintele de făcut este foarte simplu

 

Pentru că știu că cei mai mulți părinți sunt foarte ocupați, reprezentantele Bebeti s-au gândit la o procedură care să presupună cel mai mic efort din partea lor.

„Părintele vine, ia bona și are șapte zile de probă. Dacă în cele șapte zile constată că nu este în regulă, plătește bona pentru perioada în care a muncit și ne-o întoarce, cu un feedback. Noi ne notăm toate impresiile părinților, ca să știm ce avem de făcut în continuare. Părintele primește altă bonă. Mereu avem două sau trei doamne, care așteaptă să fie plasate”, spun reprezentantele Bebeti. 

 

Ce avantaje oferă Bebeti bonelor

 

Găsirea unei unui loc de muncă potrivit este o provocare și pentru multe bone. De aceea, cele care se gândesc că pot fi bona unui copil, sau manajera unei familii, și găsesc cu greu ce este mai potrivit pentru ele pot să apeleze la Bebeti. Avantajele sunt: siguranța oferită de agenție, consilierea, sprijinul unei echipe specializte. 

„Avem contactul cu familia și ținem legătură cu bonele sau menajerele tot timpul cât lucrează în familia unde au fost plasate. De la momentul la care bonele sunt selectate de către echipa noastră, pot să apeleze  la consultanță telefonică și la sediul societății, ori de câte ori întâmpină probleme, sau ar avea nevoie de clarificări. Căutăm exact familia care să se potrivească aptitudinilor și cerințelor profesionale și bănești”, spun reprezentantele Bebeti.

 

Contact Bebeti:

 

  •  Sediu: Camera de Comerț și Industrie Dolj, camera 3.2, Str. Brestei nr. 21, Craiova 
  • Site: www.bebetibone.ro
  •  Telefon: 0744 777 537

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Titlu de excelență pentru unitățile de învățământ profesional și tehnic

Next Post

Medicul genetician Mihai Ioana: „Lumina vine dinspre școală. Elevii, în vizită la Centrul de Genetică Medicală Dolj

Related Posts
Verified by MonsterInsights