Aţi reuşit! Craiova va găzdui Festivalul “Bucurie în mişcare”

Craiova este printre cele 12 oraşe care va găzdui festivalul “Bucurie în mişcare”. În urma unei competiţii strânse, cu 32 de oraşe la start, Craiova a ocupat locul trei în grupa sa, ultimul care permitea găzduirea unui festival “Bucurie în mişcare”.

Daniela Mitroi Ochea

Într-o grupă cu opt mari oraşe, Bănia a avut 12.590 de puncte, fiind devansată de Timişoara – 20.260 puncte şi Galaţi- 17.190 puncte. Votul s-a întins în perioada 5-15 martie, iar oltenii s-au mobilizat în ultimele zile şi au devansat Aradul – 12.190 puncte.
Astfel, în luna mai sau iunie, în centrul Craiovei sau într-unul dintre parcuri va avea loc un amplu eveniment sportiv în cadrul căruia sportivii legitimaţi dar şi oamenii care nu practică vreun sport vor putea să facă mişcare şi să câştige premii.

“Am găzduit şi anul trecut acest festival, vom continua şi în 2019, graţie celor din lumea sportului, care s-au mobilizat, au făcut mişcare, s-au fotografiat şi au postat pe Facebook, Instagram, aşa cum cerea regulamentul. Marele câştig este că au făcut mişcare, apoi faptul că vom avea un eveniment sportiv frumos la noi în oraş. Îi aşteptăm şi atunci pe toţi craiovenii să ne fie alături. Nu se ştie încă data, pentru că organizatorii vor stabili acum ordinea în care vor merge în cele 12 oraşe, dar vom anunţa din timp util”, a spus pentru Media 10 Origen Staicu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj, instituţie care va fi partener local al organizatorilor.

Cele 12 orașe câştigătoare:

*Timișoara
*Galați
*Craiova
*Arad
*Satu Mare
*Râmnicu Vâlcea
*Bacău
*Târgoviște
*Roman
*Reșița
*Sighetu Marmației
*Alexandria

Pentru că în ultima grupă doar două orașe au  depășit 1000 de puncte, locul rămas vacant a fost redistribuit celui mai bine plasat oraș în clasamentul general.

Programului Bucurie în Mişcare este derulat din 2012 de Asociaţia 11even din Cluj, cu sprijinul Kaufland România. Competiţia îşi propune să atragă atenţia asupra nevoii de mişcare ca soluţie pentru stresul vieţii cotidiene şi se adresează persoanelor, organizaţiilor şi entităţilor preocupate de sport şi de un stil de viaţă sănătos.

În perioada 5-15 martie, fiecare persoană care a împlinit 16 ani a putut să-şi susţine oraşul în competiţie, postând pe Facebook şi/sau Instagram o imagine sau un video în care arată cum face mişcare (paşii campaniei sunt publicaţi pe siteul www.bucurieinmiscare.ro).

Fiecare postare a valorat 10 puncte, iar oraşele care au adună cel mai mare punctaj au câştigat un festival Bucurie în Mişcare. 

Oraşele care au intrat anul acesta în competiţie, împărţite pe patru categorii, au fost: Arad, Craiova, Galaţi, Iaşi, Timişoara, Braşov, Ploieşti, Cluj-Napoca, Bacău, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Mureş, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Sibiu, Suceava, Alba Iulia, Reşiţa, Deva, Roman, Slatina, Bistriţa, Vaslui, Târgovişte, Orăştie, Fălticeni, Câmpina, Alexandria, Mediaş, Sighetu Marmaţiei, Lugoj, Turda.

Cele 12 festivaluri vor avea loc în perioada mai – iunie şi presupun, în fiecare oraş, două zile cu zeci de activităţi în aer liber, demonstraţii şi concursuri diverse.

Proiectul se va desfăşura şi în mediul rural

Anul acesta, proiectul Bucurie în Mişcare va fi prezent şi în mediul rural, unde nu au loc evenimente care să promoveze mişcarea şi un stil de viaţă sănătos.
Asociaţia 11even, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Kaufland România, va facilita participarea unui număr de aproximativ 1000 de copii din mediul rural în cele 12 evenimente Bucurie în Mişcare.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Medicul genetician Mihai Ioana: „Lumina vine dinspre școală. Elevii, în vizită la Centrul de Genetică Medicală Dolj

Next Post

Programul Slăbește sănătos – Vino la primul curs și conferința de lansare

Related Posts
Verified by MonsterInsights