Zeci de tineri din șase țări vin în Craiova să învețe ce înseamnă să trăiești sănătos

ASOCIAȚIA RECONNECT implementează proiectul „Deschide ochii îniante să deschizi gura” , în perioada 27 martie – 7 aprilie 2019 în Craiova. Acest proiect este finanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+, Acțiunea K1 – Schimburi de tineri.

Proiectul are că scop principal facilitarea unui schimb de tineri cu durata de 12 zile pentru 48 de tineri din 6 țări. Vor fi câte opt participanți din fiecare țară: România, Turcia, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Polonia. Dintre aceștia, 26 sunt tineri lipsiți de oportunități, ce provin din medii deficitare din punct de vedere social și economic, ce nu le perimite un proces de dezvoltare necesar pentru vârstă lor.
Tema generală și scopul proiectului sunt reprezentate de educarea comportamentului alimentar și dezvoltarea toleranței și înțelegerii pentru 48 de tineri din 6 țări pe parcursul a 12 zile petrecute împreună.
 

Obiectivele specifice pe care ne-am propus să le îndeplinim sunt:

– adoptarea unui model de alimentație sănătoasă pentru un număr de 48 de tineri din 6 țări, pe parcursul a 12 zile petrecute împreună;
– creșterea nivelului de conștientizare în ceea ce privește importantă unui stil alimentar sănătos pentru 48 de tineri din 6 țări pe parcursul a 12 zile petrecute împreună;
– creșterea gradului de toleranță față de persoanele cu dificultăți în ceea ce privește menținerea indicelui de greutate corporală optim pentru 48 de tineri din 6 țări pe parcursul a 12 zile petrecute împreună;
– dezvoltarea capacităților de lucru în echipa și cooperare pe teme culinare pentru un număr de 48 de tineri din 6 țări pe parcursul a 12 zile petrecute împreună.
Metodele folosite sunt următoarele: psihodramă ,metodă Espere, Biblioteca Vie, PhotoVoice, Teatrul Playback, metodă Mind Mapping și Cafeneau Publică. Prin acest proiect, tinerii participanți vor fi încurajați să adopte un stil de viață sănătos, nu numai în ceea ce privește alimentația, dar și în privința obiceiurilor din viață lor cotidiană, în special în ceea ce privește atitudinea de incluziune, non- discriminare și egalitatea de șanse.
Persoana de contact:
Goreci Alexandru Gabriel – 0768257120
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Ambasada SUA vă invită la o video-conferinţă despre dezinformare, la Biblioteca Județeană Craiova

Next Post

Liceul Tehnologic „George Bibescu” are unul dintre cele mai moderne campusuri. Ce specializări pot să aleagă elevii

Related Posts
Verified by MonsterInsights