„Hai în pauza de mişcare!”. Susţine oraşul Craiova să găzduiască festivalul Bucurie în Mişcare.

Hai în pauza de mişcare!”. Susţine oraşul Craiova să găzduiască festivalul Bucurie în Mişcare. Postează pe reţelele de socializare poze cu tine când faci mişcare. 32 de oraşe, printre care şi Craiova, intră anul acesta în competiţia „Hai în pauza de mişcare”, parte a programului Bucurie în Mişcare, derulat din 2012 de Asociaţia 11even din Cluj, cu sprijinul Kaufland România.
Daniela Mitroi – Ochea
Competiţia, care se va desfăşura în perioada 5-15 martie 2019, îşi propune să atragă atenţia asupra nevoii de mişcare ca soluţie pentru stresul vieţii cotidiene şi se adresează persoanelor, organizaţiilor şi entităţilor preocupate de sport şi de un stil de viaţă sănătos care îşi doresc să aducă în oraşul lor festivalul Bucurie în Mişcare.
Fiecare persoană care a împlinit 16 ani îşi poate susţine oraşul în competiţie, postând pe Facebook şi/sau Instagram o imagine sau un video în care arată cum face mişcare (paşii campaniei sunt publicaţi pe siteul www.bucurieinmiscare.ro).
 
Fiecare postare valorează 10 puncte, iar oraşele care adună cel mai mare punctaj câştigă un festival Bucurie în Mişcare.
 
Oraşele care intră anul acesta în competiţie, împărţite pe patru categorii, sunt: Arad, Craiova, Galaţi, Iaşi, Timişoara, Braşov, Ploieşti, Cluj-Napoca, Bacău, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Mureş, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Sibiu, Suceava, Alba Iulia, Reşiţa, Deva, Roman, Slatina, Bistriţa, Vaslui, Târgovişte, Orăştie, Fălticeni, Câmpina, Alexandria, Mediaş, Sighetu Marmaţiei, Lugoj, Turda. 

Cele 12 festivaluri vor avea loc în perioada mai – iunie şi presupun, în fiecare oraş, două zile cu zeci de activităţi în aer liber, demonstraţii şi concursuri diverse. 

 
Detalii despre modalitatea de postare:

1. se da like paginii Bucurie în Mişcare.
2. se postează pe profilul tău de Facebook sau Instagram, menționând orașul pe care-l susții.
3. Dacă postezi pe Instagram, e important să dai tag @BucurieInMiscareRomania pe poză.
3. Dacă postezi pe Facebook, poți da tag @BucurieInMiscare în descriere.
(De obicei, după @ dacă începi să introduci cuvântul Bucurie îți va apărea pagina Bucurie în Mişcare se va selecta pagina si vom adauga CRAIOVA)
4. Ai grijă ca postările tale să fie publice.
5. Se pot posta 5 poze zilnic pe Facebook si aceleași 5 poze si pe Instagram.
 
Proiectul se va desfăşura şi în mediul rural
 
Anul acesta, proiectul Bucurie în Mişcare va fi prezent şi în mediul rural, unde nu au loc evenimente care să promoveze mişcarea şi un stil de viaţă sănătos.
Asociaţia 11even, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Kaufland România, va facilita participarea unui număr de aproximativ 1000 de copii din mediul rural în cele 12 evenimente Bucurie în Mişcare.

Ce spun organizatorii despre proiectul “Bucurie în Mişcare”

Construim comunităţi mai puternice, mai sănătoase, mai fericite
Nu facem suficientă mişcare – mai mult de jumătate dintre români sunt obezi sau supraponderali şi peste un milion suferă de boli metabolice. Nu mai ştim să ne conectăm – socializarea din curtea blocului sau de pe uliţă a fost înlocuită de reţele sociale virtuale. Nu mai apreciem activităţile afară – în România, un copil petrece aproape 23 de ore pe săptămână în faţa unui ecran (calculator sau televizor).
Programul Bucurie în Mişcare, de promovare a sportului şi mişcării în comunitate, s-a născut pentru a ne aminti că până şi cele mai complicate probleme au soluţii simple.
Comunităţile care participă la sport şi recreere dezvoltă legături sociale puternice, sunt locuri mai sigure şi oamenii care trăiesc în ele sunt, în general, mai sănătoşi şi mai fericiţi decât comunităţile în care activitatea fizică nu este o prioritate.
Lansat în 2012, programul înseamnă acum evenimente cu zeci de mii de participanţi derulate în peste 40 de oraşe din România şi Republica Moldova şi proiecte speciale care dau o dimensiune concretă misiunii noastre de a contribui la dezvoltarea unor comunităţii mai puternice, mai sănătoase, mai fericite. 
Astfel, în primăvara lui 2018 am amenajat la Mamaia, într-un spaţiu neconvenţional – un viitor magazin Kaufland, o tabără în care peste 6.000 de copii au învăţat, pe parcursul a trei săptămâni, cât de importantă este mişcarea pentru o dezvoltare armonioasă. Tot în 2018, dar în septembrie, am mobilizat la Alba Iulia peste 5.000 de oameni din toată ţara pentru a marca Centenarul prin doborârea recordului mondial pentru Cea mai mare imagine formată din oameni a unei ţări/continent. A fost o probă incredibilă de mobilizare, coordonare, muncă în echipă şi patriotism.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Culisele vieții de event planner. Tendințe organizare evenimente 2019

Next Post

Competiție de șah pentru tinerii craioveni – Cupa Rotaract Probitas la Șah

Related Posts
Verified by MonsterInsights