Povestea The Shadow Fighter Gym. Despre cum sportul „vindecă” destine

Redactia Media10
20 Min Read

Doi frați. Ambiție. Pasiune. Dorință de autodepășire. Educație. The Shadow Fighter Gym. Sportul înseamnă disciplină, sănătate, rezistență, dezvoltare fizică și emoțională, o modalitate de exprimare a emoțiilor. În multe situații sportul vindecă și oferă șansa la o nouă viață. Campania „Educație prin sport” este și despre poveștile celor care s-au salvat prin sport. Frații Cristi și Alex Tănase, fondatorii The Shadow Fighter Gym, ne „predau” o lecție de viață prin povestea lor. Cei doi ne demonstrează că poți să faci întotdeauna mai mult decât crezi, atunci când conștientizezi cât de importantă este educația și puterea de a o lua mereu de la capăt, cu fruntea sus.

Campania „Educație prin sport” este susţinută de: FLY GYM, CRAMELE RECAȘ, NATUR HOUSE, THE SHADOW FIGHTER GYM. 

 

The Shadow Fighter Gym nu este doar o sală de fitness, ci o poveste de viață.

Cristi. De la copilul gras pe care îl excludea toată lumea și îl cataloga „grasul”, de la copilul respins de la echipa de fotbal, pentru că avea multe kilograme în plus, la tânărul, care la un moment dat a crezut că drumul spre reușită în viață poate să fie împlinit, prin viața de noapte și „golănii”. După o copilărie trăită sub eticheta „grasul”, după ani de dezorientare, petrecuți între normal și anormal, legalități și ilegalități, Cristi a înțeles că succesul și împlinirea se ating doar prin muncă, liniște, disciplină și educație. Sportul l-a ajutat mereu să se regăsească.

Se spune că oricine merită a doua șansă, dar sunt foarte puțini cei care acceptă o astfel de șansă. Alături de fratele lui, Cristi a știut să se agațe de o a doua șansă.

I-am găsit pe cei doi frați, într-o sală încăpătoare, plină de mesaje motivaționale. Povestea lor este o lecție de viață,din care toți putem să învățăm ceva. Povestea sălii The Shadow Fighter Gym a pornit de la o palmă primită de la viață și de la un moment de conștientizare, în care Cristi a decis că vrea și poate mai mult.

„Am trecut prin mai multe încercări. Pentru noi sala aceasta este o poveste, este mai mult decât o afacere, este despre puterea de a merge mai departe, de a oferi clienților respect și atenția care se cuvine. După ce am trăit o perioadă făcând lucruri care nu erau tocmai bune și potrivite, după ce am ispășit o pedeapsă cu suspendare, mi-am dat seama că trebuie să învăț să fac și altceva. În perioada pedepsei am mers la un centru de kinetoterapie să ajut oamenii de acolo. Mi-a plăcut și am vrut să încerc să fac o meserie din asta. Am cerut să fiu voluntar o perioadă, la clinica de kinetoterapie KinetoPlus, dar după un timp petrecut acolo mi-am dat seama că nu era de mine. Adrian Dumitrache, kinetoterapeutul, a încercat să mă învețe cât mai multe, dar mi-am dat seama că nu puteam ajunge să fiu profesionist, nu aveam acel dar de a face această muncă”, povestește Cristi Tănase.

„Grasul” din copilărie nu dispăruse. Cristi avea 135 de kilograme, până să înceapă povestea proiectului The Shadow Fighter Gym. Petrecea ore bune la sala de fitness, era modul său de a se elibera. Așa i-a venit și ideea de a deschide propia sală. A fost de ajuns ca un copil să îl vadă pe Cristi cum se antrenează la sală, să fie fascinat și să îi ceară să fie antrenorul său. După câteva refuzuri, Cristi și-a adus aminte de copillăria sa, în care și-a dorit la rândul său să aibă un mentor, de la care să învețe și așa a apărut pentru prima dată în mintea lui ideea de a face o sală de sport și de a aduce în Craiova ceva ce nu exista, partea e personal trainer pentru kickboxing.

„În perioada în care încercăm să învăț kinetoterapie mergeam tot timpul și la o sală să fac antrenamente. Mă duceam la ora 18:00 și plecam la ora 22:00. Un copilaș m-a văzut că lucram la sacul de box. M-a rugat să îl învăț și pe el. Inițial l-am refuzat. A venit de cinci ori să mă roage. Până la urmă mi-a zis că îmi dă bani, numai să îl învăț, că îmi plătește abonament de personal trainer. De aici mi-a venit ideea că în Craiova nu există personal trainer în kickboxing. Am început să învăț, am început să citesc cărți în domeniu”, își amintește tânărul.

Cristi Tănase a câștigat 4 titluri de campion național la box, de 3 ori la categoria grea și o dată la semigrea. A început apoi să facă kickboxing.

„Eu am fost gras. Știu ce înseamnă să slăbești, pentru  în copilăria mea am fost „grasul”. E frustrant când ești mic și ești exclus că ai mai multe kilograme în plus. Am încercat să mă duc la fotbal, dar m-au exclus pentru. Apoi m-am dus la box. O perioadă doar m-am uitat la ce fac alții. La un moment dat m-au băgat și pe mine în ring, pentru că a lipsit unul din băieții de la categoria mea. Mi-am luat bătaie prima dată. Apoi miam urmărit adversarul, am învățat din ce vedeam și în final, i-am dat un singur pumn, care m-a făcut învingător. Atunci, antrenorul a văzut că am potențial și m-a întrebat dacă vreau să fac box. Am spus da și de acolo am început să fac sport, să slăbesc, să îmi modelez corpul altfel”.

După o perioadă de glorie în sport, s-a oprit. Până în momentul în care, după câțiva ani zbuciumați, și-a regăsit liniștea tot în sport. Educația deschide orizonturi. Cristi a înțeles asta și a început să citească despre ce înseamnă cu adevărat sportul, care sunt secretele unui antrenament corect de kickboxing, dar și ce trebuie să faci pentru a avea un stil de viață sănătos.

„De atunci, am obiceiul ca în fiecare duminică să cumpăr o carte. După ce am decis că vreau să reiau legatura cu sportul și să fiu personal trainer am ajuns cu ajutorul unei foste colege la Sala Popeci. Acolo am început să lucrez. După o perioadă mi-am dorit să îmi cresc veniturile și am decis să pornesc pe cont propriu. Clienții mulțumiți m-au recomandat mai departe și așa am reușit să am treptat tot mai mulți oameni la antrenament”.

Alături de fratele său, Alex Tănase, Cristi a început să pună bazele primei săli de fitness The Shadow Fighter Gym.

„Am început să strâng bani să fac prima sală, una mică, alături de fratele meu. Nu era de ajuns. Așa că am decis să plec în Anglia să fac rost de bani ca să putem deschide o sală mare, așa cum visam. Dar nu am reușit să strâng în Anglia banii de care aveam nevoie. M-am întors și am decis să începem de la zero o sală mică, cu banii pe care îi aveam și un mic împrumut. În perioada în care am plecat în Anglia am pierdut din clienții pe care îi aveam. Am pornit de la cinci clienți. Prima sală a fost amenajată cu ajutorul clienților, care fuseseră mulțumiți de rezultatele obținute, după antrenamentele pe care le făcusem până atunci”, spune Cristi.

Alex Tănase a început să fac kickboxing la 15 ani. Inițial și-a dorit să ajungă polițist. Împreună cu fratele său a ales să facă sport și să pună bazele primei săli de fitness. Și Alex a avut probleme cu greutatea în copilărie, iar asta l-a determinat să creeze un loc unde oamenii să simtă că au toată susținerea, din momentul în care decis să facă mișcare, să slăbească, să își schimbe viața. 

„Primul contact cu sportul l-am luat la vârsta de 13 ani cred. Iniţial am început să alerg în parc, m-a atras mult bicicleta. Nu am făcut nici un sport de performanţă, ci de plăcere. Mi-a plăcut să mă mişc. Pe la 15 ani am început să fac şi kickboxing , la nivel de amatori. Am avut perioade în care am slăbit, m-am îngrăşat,  și iar am slăbit. La 13-14 ani am început să alerg în parc aveam 10-15 kilograme peste limita admisă de societate, nu de cineva anume. Eu mă simţeam bine, cu toate că avem unele frustrări, fiind un copil gras. De aceea am ales să încep să fac sport”, spune Alex Tănase. 

Povestea sălii de fitness The Shadow Fighter Gym a început într-un spațiu mic de 47 metri pătrați, doi saci, două cântare și o halteră și o tonă de dorință de a reuși. Mai bine de doi ani cei doi frați au muncit între 12 și 14 ore pe zi. Au reușit în acești ani să facă sute de clienți fericiți, oameni care au scăpat de kilogramele în plus, care și-au schimbat stilul de viață.

Transformările clienților sunt spectaculoase. Sunt oameni care au slăbit și 40 de kilograme, care acum au mai multă încredere în ei și sunt mai sănătoși.

„Învățăm oamenii să aibă grijă de ei. Este foarte important, ca pe lângă sport, să înveți să mănânci sănătos. Avem clienți care au probleme cu kilogramele în plus, pentru ei gândim un program adaptat. Le urmărim mesele, dar facem și exerciții fizice, care să vină în compeletare. Avem foarte multe rezultate bune, cu cei care au ales să lucreze cu noi. Îi sprijinim să își schimbe stilul de viață. Le spunem că este nevoie de o schimbare totală în viața lor, astfel încât să mențină rezultatele obținute. Degeaba slăbești acum 20 de kilograme, dacă nu ai mereu un stil de viață sănătos și o alimentație corectă”.

44 de kilograme a slăbit una dintre „elevele” lui Alex Tănase. Poveștile celor care și-au schimbat viața alături de echipa The Shadow Fighter Gym sunt multe și motivante. 

„Nu a fost important rezultatul ei pentru mine, ci drumul parcurs, pentru că a durat un an, un an de discuţii, de chinuri, mici eşecuri, mici realizări. Mi-am dorit să fiu mai bun. Mulţumirile ei la finalul transformării au fost până la Dumnezeu şi înapoi şi asta m-a motivat foarte mult”.

Pozele clienților care au reușit să dea jos multe kilograme

Au legat o relație de prietenie între echipa de personal traineri și clienți. Păstrează mereu legatura pe rețelele de socializare, clienții le trimit poze cu ceea ce mănâncă și primsc în schimb recomandări zilnic. „Eu am grijă de clienți chiar și în timpul liber, în afara antrenamentul de la sală”, spune Cristi. 

Rezultatele apar pentru că Alex, Cristi și echipa lor lucrează cu pasiune. 

„Nu au existat momente în care m-am gândit să renunţ. Poate m-am gândit să renunţ la antrenamente mele ca să mă dedic elevilor, dar nu să renunţ la ceea ce fac acum, pentru că iubesc prea mult meseria asta, îmi place prea mult ce fac. Aş sta 24 din 24 de ore, în sală. Nu pot fizic să stau mai mult ca acum, 12-15 ore. Minimum pe zi este de 10-11 ore”, declară Alex. 

Pe lângă activitatea de la sală, în fiecare duminică se organizează o ieșire în parc, cu toți cei care vor să facă mișcare în aer liber. Oricine poate să se alăture grupului, nu trebuie să fie nepărat client al sălii. Acum, după ce lucrurile s-au mai așezat și numărul clienților a crescut, cei doi frați au decis că trebuie să facă următorul pas. I-am găsit în noua lor sală. În 26 de zile au reușit să o pună la punct, au muncit zi și noapte.

„Am început în noul spațiul de la minus zero. A trebuit să aranjăm totul. Au fost zile în care am muncit foarte mult, dormeam 3-4 ore pe noapte, dar nu am simțit atât de mult pentru că munceam pentru visul nostru”, spune Alex Tănase.

Faptul că luptau pentru visul lor, pentru o sală de sport mai mare, le-a dat energie și putere să meargă mai departe. Echipa pe care o au alături lucrează profesionist. Antrenorii sunt pasionați și asta se vede în rezultatele obținute.

„Ne dorim ca fiecare om care ne trece pragul să simtă că face parte dintr-o echipă, că noi, antrenorii, ne adaptăm la ceea ce își dorește și poate fiecare client”, adaugă Alex.

Reușita se datorează și legăturii puternice dintre cei doi frați. Se ajută, se susțin și învață unul de la celălalt. 

„Relaţia cu fratele meu este una bazată pe încredere, ajutor reciproc. Când eram mici, ne băteam, ca fraţii, dar ulterior când am crescut ne-am dat seama că trebuie să fim prieteni. Suntem foarte buni prieteni şi poate şi asta ne-a ajutat să clădim ce am clădit până acum şi ce vom clădi pe mai departe. Ne va ajuta relaţia noastră, una foarte bună”, povestește Alex. 

În noua sală clienții pot să facă box, kickboxing, să lucreze cu un personal trainer. Există și o clasă pentru copii, pe care Alex și Cristi au format-o, nu pentru a câștiga mai mulți bani, ci pentru că își doresc să suțină copiii care fac sport, copiii care vor să facă kickboxing și care au potențial să devină campioni. Toți copiii care ajung la The Shadow Fighter Gym sunt încurajați să citească, să învețe să se își respecte colegii, adversarii și antrenorii.

 „Ne dorim să susținem copiii care vor să facă performanță, să meargă la competiții. Este foarte important ca cei care vin aici să și învețe, să le placă să citească, să știe să se exprime. Mie mi-a plăcut să fiu un sportiv care citește, care știe să se exprime corect. Sportul înseamnă și disciplină, asta îi învățăm și noi pe copii aici”, spune Cristi.

Alex îi încurejeză pe tineri să își urmeze visul, să nu renunțe, chiar dacă sunt momente în care cu greu văd luminița de la capătul tunelului. 

„Să își urmeze visul pentru că merită. Într-adevăr, sunt supărări, frustrări, nervi, că nu îţi iese din prima. Sunt neajunsuri pentru că nu ai de unde să investeşti, mai ales, dacă eşti cum am fost noi când am plecat cu mâna în buzunar atunci când am început să facem sala. Cea mai bună variantă să faci o afacere din ceea ce îţi place pentru că așa ai o energie nelimitată. Noi lucrăm cu pasiune. Mi se pare genială treaba asta”, explică Alex Tănase. 

Sunt bucurii pe care nu ai cum să le cumperi cu bani

După un an de antrenamente, doi dintre copiii care se antrenează la The Shadow Fighter Gym, au obținut rezultate extraordinare.

 „Avem copii care au mers la competiție națională, la gala la Timișoara, după un an de antrenament. Suntem mândri pentru că ne-au reprezentat cu succes. De multe ori, sunt copii buni, care nu au posibilități, dar dacă ajung la noi și arată că vor să facă ceva, îi primim la antrenamente, îi susținem, îi încurajăm. În urmă cu două săptămâni, doi dintre copiii antrenați la sală au participat la o competiție națională și au ieșit învingători la lupte. Sunt bucurii pe care nu ai cum să le cumperi cu bani. Asta este dovada că ceea ce facem este bine”, spune Cristi Tănase.

Alberto Cătănescu (15 ani) 75 kg

Eric Orășanu (13 ani) 60 kg

Visul celor doi frați nu se oprește aici. Își doresc ca într-o zi, The Shadow Fighter Gym să ajungă o bază sportivă, unde să le ofere oamenilor posibilitatea de a face sport, la cel mai înalt nivel, într-un complex bazat pe standarde europene.  

Alex și Cristi ne arată că poți să faci întotdeauna mai mult decât crezi.

Share This Article