Milina aduce Primăvara. Povestea fetiţei care schimbă lumea, un nou spectacol de teatru marca MOMOLINO în premieră la Craiova

Cât de mult curaj ai nevoie, ca în mijlocul iernii să chemi primăvara? Iar dacă simți că frigul nu te lasă intră în casă și cheamă-l pe Zac – spiridușul care adună tot ce n-ai nevoie în sac. Iar de îndată ce ai intrat în casă, te întâlnești cu Milina, o fetiță veselă și curajoasă, pregătită să schimbe lumea.

Atenție se deschid ușile!! Pe 9 martie la ora 11.00 Milina si Zac vin să te distreze! Vin să cânte și cu tine să danseze! Pregătește-te de o reintâlnire cu Momolino Teatru si Povesti pentru copii așa cum n-a fost vreodată!

La început de Primăvară, în săptămâna lui Mărțișor, Bebevesel impreună cu Momolino Teatru si Povesti pentru copii vă aduc în dar un nou spectacol de teatru dedicat generației mici cu suflet mare. Milina aduce Primăvara, este un spectacol muzical în versuri cu rimă, cu multe cântece în armonie cu povestea și personajele. Este o poveste despre o fetiță curajoasă care pleacă într-o călătorie palpitantă alături de spiridușul Zac, să schimbe lumea.

„Iubirea pentru teatru, creație și copii este formula care mă ține mereu conectată cu ritmul autentic al vieții mele, cu voi cei care iubiți poveștile si le doriți parte din viața voastră. Pentru mine teatrul este un canal valoros de educaţie prin care ajung la copii întotdeauna prin limbajul lor, prin personaje echilibrate în care ei se recunosc, prin decoruri şi costume parcă decupate din scenele lor de joacă. Acesta este şi motivul pentru care nu mă pot opri din joacă și explorare, din creație și imaginație. Pentru voi. Am pus multă iubire și pasiune la pachet cu efort, multe săptămâni de repetiție, de creație muzicală, decoruri și costume, regie lumini, înregistrări studio, lacrimi, răsete, emoții fel de fel – un spectacol se naște greu precum un copil în pântece, tocmai să poată fi primit de vibrațiile și bucuria voastră., a declarat Mira Loghin, Fondatorul Momolino, Teatru și Povești pentru copii.

Milina aduce Primăvara, un spectacol dedicat generației mici cu suflet mare, este un musical despre curaj, despre cât de hotârât este un copil atunci când face propriile alegeri. Atunci când știe cu adevărat ce își dorește și are încredere de sine. Despre cum face față situațiilor necunoscute, cât de dornic este să-i ajute pe ceilalți, despre responsabilitatea de a contribui ca lumea să devină la loc bună. Milina, o fetiță inimoasă așa ca tine sau ca tine, se împrietenește în vis cu un spiriduș pe nume Zac. Da, este cel care, țac-pac, adună totul în sac. Ce ai uitat pe jos și nu-ți mai este de folos. Și pleacă împreună intr-o aventură până în ținuturile îndepărtate de zăpadă și gheață, să o înduplece pe Regină să elibereze Primăvara. Să readucă copiilor bucuria. Și verdele. Și florile. Și veselia.

Vor reuși oare, să înduplece inima însingurată și rece a Iernii, să o elibereze pe frumoasa Primăvară, voi ce credeți?

„M-am bucurat foarte mult atunci când Mira mi-a propus să punem în scenă textul scris de mine în urmă cu 2 ani, dedicat fetițelor mele Mina si Ilia, de aici și numele Milina, și tuturor copiilor mari sau mici. Este primul spectacol de copii pe care îl regizez dupa un text scris de mine. Am făcut pentru Momolino adaptări dupa Adina Rosetti, Victoria Pătrașcu, Ion Creangă, Michael Ende, iar toate mi-au adus aceeași implinire – drumul până la inima copiilor și mulțumirea părinților că le respectăm valorile și avem grijă de copilăria copiilor lor. Experiența spectacolelor pentru copii mi-am dobandit-o ca actriță și dramaturg de piese pentru adulți, însă inspirația și energia o am de la cei 3 copii ai mei. Secretul? Să pară o joacă de copii care să te conducă pe tine spectatorul prin imaginarul firesc al copilului de orice vârstă, cu o încărcatură mare de magie. Și e foarte posibil să te trezești din nou copil, tu om mare fiind, deopotrivă actor ce joci un rol și pe tine părinte spectator. În plus să aibă versuri, muzică de calitate, să fie interactiv și captivant. Spectacolele pe le fac alături de Momolino, sunt tandre, ghidușe, istețe, jucăușe si cred eu, foarte educative – deopotrivă pentru copii și părinți. Actorii se simt împliniți atunci când joacă copii pentru că se întorc la copilul lor interior, iar copiii-spectatori simt asta. Vă așteptam la teatru! Am inceput cu pasi mici, dar continuam constant și sigur. Avem în plan multe spectacole, imi doresc sa avem posibilitatea să le realizam. Sunt foarte bucuroasă că publicul ne indrăgește, ne recunoaște, iar părinții ne urmăresc programul și repetă, uneori chiar de 3-4 ori același spectacol. E rodul unei munci de 7 ani. E bine. a declarat Antoaneta Zaharia, actriță, regizor și dramaturg pentru Momolino Teatru si Povesti pentru copii.

Din distribuție fac parte actrițele Antoaneta Zaharia, Clara Flores, și Mihaela Velicu. Scenografia și costumele au fost realizate de Mira Loghin, muzica este compusă de Nina Neagu, iar grafica afișului de Marius Damian.

Spectacolul are o durata de 60 de minute şi se adresează copiilor cu vârste între 3 şi 12 ani. Muzica este compusă pentru fiecare personaj al piesei, purtând semnătura Ninei Neagu.

Despre Momolino Teatru și Povești pentru copii

Suntem oameni veseli și inspirați de viață, de copii, dar mai ales de oameni ca voi. Suntem o echipă de profesioniști de teatru, cu o bogată experiență artistică. Ne place să „ne jucăm” cu copiii așa cum le place lor, de aceea inventăm povești-spectacole de teatru din care culegem experiențe, învățâm, ne distrăm și trăim cele mai autentice bucurii.

Ne propunem să educăm viitorul public de teatru, creând spectacole cu sens, promovând acele valori de care fiecare copil are nevoie pentru a ajunge un adult implinit: iubire, generozitate, responsabilitate, toleranta, onestitate, încredere. Teatrul Momolino poartă copiii prin imaginar, cu o încărcătură mare de sensibilitate și magie. Și îi conduce din poveste în propria lor realitate, a copiilor, cât şi in cea a adulţilor.

Din 2011 şi până astăzi, peste 30,000 de copii au participat la spectacolele noastre de teatru atât în București cât și în țară. În lumea MOMOLINO, poveştile sunt irepetabile și unice, pentru că ele se crează pe înțelesul și limbajul vostru, al copiilor. Aşa voi deveniți mai comunicativi și empatici, cu noi experiențe şi cresteți într-o cultură teatrală bazată pe valori autentice.

„Pe covorul fermecat al poveştilor”, ”Alice în Sufrageria Minunilor”, Nica şi Poveştile sale”, “Aventurile lui Hermann”, ”Ziua în care a fugit somnul”,“Răbdărică şi Mofturica salvează Noaptea de Ajun” “Răbdărică şi Mofturică în misiune cu Zâna Măseluţă”, Domnidoara Poimâine și Joaca de-a timpul atunci noi suntem făptaşii. “Milina aduce Primăvara” este cea de a 8 a producţie de teatru pentru copii, şi nu ne oprim aici. Ne aşteaptă un 2019 cu încă două premiere, cel puţin la fel de valoroase și autentice, ca cele de pâna acum.

„Milina aduce Primăvara” se va juca la Craiova sambata 9 martie, la Cercul Militar.

Biletele sunt disponibile pe www.iabilet.ro si la Fastrackids Craiova. Evenimentul este sustinul de Spitalul Maternitatea Madonna Maria.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Justo Eleifend Venenatis Rhoncus Natoque Pretium Etiam Odio

Next Post

Înscriere în clasa pregătitoare: cele mai frecvente întrebări

Related Posts
Verified by MonsterInsights