#BioMentalitate – Saverio Pancetti, Italia: „Alimentaţia sănătoasă este o alegere inteligentă”

Campania #BioMentalitate susținută de Nourish BioMarket Craiova continuă cu o poveste de pe meleaguri italienești. După o copilărie petrecută în mediul rural din Emilia-Romagna acolo unde familia sa deține o podgorie, Saverio Pancetti a decis să vină în Craiova, să studieze medicina.

Saverio susține #biomentalitatea și educația pentru alimentație sănătoasă. Nici nu ar aveam cum altfel din moment ce țara sa de baștină este în topul celor mai sănătoase țări din lume, conform clasemanetului Bloomberg Global Health Index.

Tineri de pe tot Globul au acceptat provocarea Nourish BioMarket și vorbeasc despre beneficiile alimentației bio, își împărtășească impresiile adunate după ce au consumat alimente eco și ne spun de ce au ales să aibă o #BioMentalitate.

Saverio Pancetti vorbește despre beneficiile produselor ecologice și a dietei mediteraneane a italienilor. Stilul alimentar al intalienilor este unul dintre cele mai sănătoase din lume, bazat pe ulei de măsline, peşte, fructe şi legume proaspete, chiar şi când este vorba de preparate tradiţionale, precum pizza sau paște.

„Trebuie să amintim oamenilor că pesticidele şi fertilizatoarele sunt extrem de nocive. Dacă sunt folosite în mod excesiv au un impact negativ foarte mare asupra sănătății.  În plus, nu trebuie să nu uitam impactul pe care îl are utilizarea pe scară largă a îngrăşamintelor asupra râurilor, asta pentru că îngrăşămintele provoacă o creştere anormală a algelor şi perturbă ecosistemul”, spune Severio.

 

În Italia, statul a hotărât că prânzurile vândute copiilor în școli să fie compuse din produse exclusiv organice. Revoluția ecologică se extinde și în Europa, cantitatea produselor obținute fără pesticide dublându-se în ultimul deceniu.

„O alimentaţie sănătoasă este întotdeauna o alegere inteligentă din punct de vedere medical, dar şi din punct de vedere economic. Povara bolilor non-transmisibile este foarte ridicată în toate ţările din Europa şi trebuie să luăm în considerare bolile cele mai frecvente de care oamenii suferă: boli cardiovasculare, diabet, cancer. Alimentaţia sănătoasă previne apariţia acestor boli sau îi ajută pe cei diagnosticaţi să ţină afecţiunea sub control. Banii ar trebui investiţi în alimentaţie sănătoasă pentru a preveni alte cheltuieli mai mari pe care statul trebuie să le suporte mai apoi pentru tratamentul oamenilor bolnavi”, explică Severio.

Pentru detalii legate de produsele Nourish BioMarket Craiova sună aici: 0744 532 525

Italienii sunt recunoscuți pentru vitalitatea lor, nivelul de energie, speranța de vârstă înaintată. Secretul sănătății lor este stiul de viață sănătos, alimentația ecologică. În plus, italienii acordă o atenție deosebită meselor.

„Mănânc destul de bine şi în Craiova, pentru că ştiu cum să gătesc în mod corespunzător. În principal, am văzut că aici lipseşte unui program deoarece în Italia mâncam 5 ori pe zi: un mic dejun bun, fructe proaspete într-o pauza, apoi prânzul, apoi într-o altă pauză iar fructe proaspete şi cina. În Italia nu mâncam în grabă sau în picioare. La prânz mănâncăm, de obicei, paste făinoase. Este o mare diferenţă în comparație cu ce se întâmplă în Craiova unde oamenii mănâncă carne de două ori pe zi”.

Italienii folosesc mult ulei de măsline. Cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate este uleiul de măsline; din acest motiv acesta este componentul principal în dietă mediteraneană. Uleiul de măsline este un suc natural care păstrează gustul, aromă,vitaminele și proprietățile curative ale măslinelor. Totodată, acesta este singurul ulei vegetal care poate fi consumat neprocesat – proaspăt presat din măsline

„Untul sau margarina nu sunt atât de populare în Italia, aşa cum sunt în România. În Italia se foloseşte ulei de măsline, care este mult mai bun din toate punctele de vedere”, spune Severio.

Despre proiectul BioMentalitate susținut de Nourish BioMarket Craiova

Pe parcursul campaniei magazinul de produse bio Nourish BioMarket Craiova ne arată cum se mănâncă în alte țări. Străinii veniți în Craiova să studieze sau să dezvolte afaceri vorbesc în cadrul campaniei despre cum se mânâncă în țara din care provin, cât de apreciate sunt produsele bio, de ce au ales ei să consume alimente bio. Unii au fost educați de mici asupra alimentației sănătoase, alții au ajuns să consume produse bio după ce au aflat câte beneficii aduc sănătății. De la toți avem ce să învățăm! 

https://www.nourish.ro/

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

„Simulările naționale nu ar trebui să constituie un prilej de a experimenta pentru minister” – Consiliul Național al Elevilor

Next Post

Astronomia pentru începători – cerc educativ la Biblioteca Judeţeană Craiova

Related Posts
Verified by MonsterInsights