Simulare la Evaluarea Națională 2019, calendar

Elevii se pregătesc pentru testarea cunoștințelor înainte de unul dintre cele mai importante examene: Evaluarea națională. 

⇔ Simularea la Evaluarea Națională 2019 se desfășoară în luna martie. Calendarul stabilit de Ministerul Educației pentru elevii de clasa a VIII-a cuprinde trei probe scrise și ziua afișării rezultatelor.

Elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea la examenul de Evaluare Națională 2019 alături de colegii mai mici din clasa a VII-a. Ei au de susținut două probe scrise la română și matematică, iar cei care învață la o școală într-o limbă a minorităților, vor da și proba la limba maternă.

Calendar simulare Evaluarea Naţională 2019

11 martie: proba scrisă la limba și literatura română

12 martie: proba scrisă la matematică

13 martie: proba scrisă la limba maternă

 22 martie: Afișarea rezultatelor la simulare

Notele obținute de elevi la simularea națională nu se trec în catalog, ci doar în cazuri excepționale, la solicitarea scrisă a elevului. 

În cazul clasei a VIII-a, rezultatele la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat probele. Astfel, au loc discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Olimpiada Matematică – etapa locală, reguli pentru elevi și profesori

Next Post

Post.com – Craiova dă startul unei campanii culturale (Video)

Related Posts
Verified by MonsterInsights