Educație prin sport – proiect jurnalistic Media10

Media10 dă startul unui nou proiect jurnalistic „Educaţie prin sport”, o campanie prin care ne dorim să arătăm cât de important este sportul practicat în școli, dar și în afara lor. 

Cu ajutorul sportivilor de performanţă vă facem cunoscute beneficiile sportului. Totodată aflăm şi câte ore de muncă se ascund în spatele poveştilor de succes. Proiectul este susţinut de oameni, care înţeleg cât de importantă este educaţia, dar şi transmiterea unor informaţii corecte venite de la specialiști.

Campania este susţinută de: FLY GYM, CRAMELE RECAȘ, NATUR HOUSE, THE SHADOW FIGHTER GYM.

Copiii care fac sport au rezultate mai bune la şcoală

Pe parcursul campaniei ne dorim să vorbim despre cât de important este sportul pentru copii şi adulţi. Există şi părinți care îşi încurajează copiii să nu participe la orele de educaţie fizică, crezând că sunt o pierdere de timp, însă sportul are beneficii remarcabile asupra sănătăţii şi dezvoltării creierului. În anii 1800, o treime din timpul petrecut în şcoală era dedicat exerciţiilor fizice.

Alexandra Anghel, vicecampioană mondială și sportiva anului 2018 în Dolj – imaginea campaniei „Educație prin sport”

Proiectului jurnalistic i s-a alăturat și sportiva de excepție Alexandra Anghel, imaginea campaniei Media10. Alexandra este o luptătoare la propriu și la figurat. Sportiva de 21 de ani, legitimată la CS Universitatea Craiova, muncește mult pentru a-și împlini visele. A avut un an 2018 de senzație, a obținut titlul de vicecampioană mondială la categoria de vârsta tineret U23, dar și bronz la Europenele de seniori și tineret. A fost declarată sportiva anului în Dolj, la sporturi individuale, și face parte din lotul național de lupte libere – categoria senioare. Alexandra este unul dintre sportivii de aur ai Craiovei și României. 

De ce o astfel de campanie de educaţie?

Ne dorim ca prin articolele jurnalistice şi poveştile sportivilor şi antrenorilor să conştientizăm cât de important este să facem mişcare, să avem un stil de viaţă sănătos, dar şi o alimentaţie aleasă corect. 

⇔ Sportul disciplinează, te ajută să depășești momente grele;

⇔ Sportul înseamnă sănătate, face diferența, educă pentru viață;

⇔ Dezvoltă spiritul de echipă, este o soluție de a te face remarcat, de a spune nu violenței;

⇔ Mişcarea fizică stimulează procesele cognitive ale copilului. Determină creşterea producţiei de neurotrofine, proteine mici secretate de sistemul nervos. Acestea au rolul de a menţine celulele nervoase în viaţa şi de a le stimula să funcţioneze, îmbunătaţind astfel procesele intelectuale;

⇔ Copiii care fac sport frecvent, şi consumă astfel o parte din energia debordantă specifică vârstei, sunt mai concentraţi la orele de la şcoală.

⇔ Sportul contribuie la îmbunătăţirea performanţelor şcolare şi proceselor cognitive.

⇔ Pe lângă practicarea sportului, copiii și adulții trebuie să conștientizeze cât de importantă este și educația alimentară, pentru a avea un stil de viață sănătos, a preveni obezitatea și a avea energie tot timpul.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Idei de cadouri inedite pentru Valentine’s Day și Dragobete, în Craiova

Next Post

Cărți noi pentru iubitorii de cărți la Biblioteca Județeană Craiova

Related Posts
Verified by MonsterInsights