Dăm start campaniei de educaţie medicală „Dinți sănătoși. Oameni zâmbitori”, un proiect Media10 susţinut de două cabinete de medicină dentară din Craiova: cabinet DR. CIUCĂ şi cabinet dr. STEINER. Alături de medici stomatologi, care conştientizează cât de important este ca părinţii şi copiii să fie educaţi cu privire la sănătatea dentară, vom reuşi să le transmitem oamenilor că zâmbetul sănătos al copiilor se păstrează şi la maturitate dacă sunt respectate câteva reguli de bază.
Campania de educație medicală „Dinți sănătoși. Oameni zâmbitori” își propune informarea prin articole jurnalistice asupra sănătății orale. Cu ajutorul medicilor dentiști ne dorim să prezentăm reportaje, interviuri, știri pe tema sănătății orale, informaţii corecte venite de la sursă sigură: specialiştii în domeniu.
De asemenea, ne propunem să ieşim din cabinetele medicale şi din redacţie şi să ajungem în școlile doljene, mai ales în mediul rural, acolo unde vom deveni profesori de educaţie dentară pentru copii. În şcoli, medicii le vor vorbi elevilor și părinților despre cum se pot preveni, diagnostica şi tratat afecţiunile dentare, despre cum se face un periaj corect şi cât de important este să aibă grijă de sănătatea dinţilor.
⇓
De ce este nevoie de o astfel de campanie de educaţie medicală?
⇔ Trei din zece români nu mai au niciun dinte natural și peste 70% au carii sau alte probleme.
⇔ Jumătate dintre copiii români nu ajung la dentist până la vârsta de 12 ani, deşi trei sferturi dintre ei au probleme din primii ani de viaţă.
⇔ Medicii spun că prima vizită la specialist, pentru control, trebuie făcută cel târziu la vârsta de un an. Numai că prevenţia în România nu se bucură de o atenţie prea mare.
⇔ Obiceiurile proaste sunt, în mare parte, moştenite de la părinţi. Jumătate dintre adulţi recunosc că uită să se spele pe dinţi şi seara.
⇔ În România nu există programe naţionale de educaţie medicală bine puse la punct şi funcţionale. În mediul rural sujnt puţine cabinete medicale dentare şi puţini specialişti la care oamenii să găsească un sfat specialist.
⇔ În majoritatea unităţilor de învăţământ nu mai există cabinete medicale dentare, iar acolo unde încă mai sunt, aparatura medicală pentru servicii de calitate lipseşte.
În cadrul site-ului Media10 o să găsiţi un buton dedicat campaniei, alăturat rubricii deja existente : Educaţie pentru sănătate. Acolo puteţi accesa toate materialele informative, toate acţiunile întreprinse alături de medicii stomatologi.