Regulament olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică

Ministerul Educației Naționale lansează cea de a treia ediție a olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică ,,Tinerii Dezbat”.

Competiția este cuprinsă în Calendarul Olimpiadelor Naționale din anul școlar 2018-2019.

Regulamentul olimpiadei naționale ,,Tinerii dezbat” este disponibil pe site-ul M.E.N. la adresa https://edu.ro/olimpiade-și-concursuri. Tot aici se află și setul al II-lea din Ghidul profesorului pentru disciplină opțională ,,Dezbatere, oratorie și retorică”, materialul-resursă util pentru pregătirea echipelor înscrise în competiție. Acest Ghid poate fi utilizat de profesori și pentru introducerea în oferta curriculară a școlii a disciplinei opționale ,,Dezbatere, oratorie și retorică” (curriculum la decizia ~colii pentru liceu), utilizând programa școlară aprobată prin O.M.E.C.T.S. nr. 4074 din 21.04.2011.

Conform Regulamentului, înscrierea unei echipe în competiție se face de către profesorul coordonator prin trimiterea formularului – tip de înscriere, completat, semnat și ștampilat de directorul unității de învățământ, la inspectoratul școlar (Inspector școlar pentru Proiecte Educaționale – prof. Ani Drăghici), până la dată de 1 martie 2019. Formularul – tip de înscriere se gasește în Anexă 1 la prezența.

⇔ Poate fi profesor coordonator orice cadru didactic care îndeplinește, cumulat, următoarele condiții:

a) realizează pregătirea elevilor pentru aceastii olimpiada;

b) a participat la măcar una din edițiile anterioare ale acestei competiții și/sau, până la data organizării etapei județene, face dovadă participării sale la un curs/seminar de formare în domeniul dezbaterilor organizat în ultimii 3 treo ani (organizat de ARDOR sau de CCD Dolj). De asemenea, o unitate de învățământ se poate înscrie la secțiunea ,,Avansați” numai dacă înscrie o echipa la secțiunea ,,Începători” (în acest caz, conform Regulamentului, echipele trebuie să fie coordonate de către profesori diferiți).

Seminarul de formare pentru profesorii coordonatori care nu au mai participat la activități de formare în tehnicile de dezbatere și argumentare în perioada 2010-2018 sau pentru cei care doresc să-și perfecționeze abilitățile de instructor se organizează de către CCD Dolj în perioada 22, 23, 29, 30 martie sau 5, 6, 12, 13 aprilie 2019. Înscrierile la curs se realizează online, pe situul CCD Dolj www.ccddj.ro și la Inspectorul Proiecte Educaționale.

⇔ Etapă județeană se va desfășura în perioada 18 – 19 mai 2019 la Liceul Teoretic Henri Coandă Craiova. Responsabilii vor lua legătură cu Inspectorul Proiectelor Educaționale pentru a primi documentele necesare pregătirii concursului.

La etapă județeană, o unitate de învățământ poate fi reprezentată de maxim două echipe, una la secțiunea ,,începători” și cealaltă la secțiunea ,,Avansați”.

Unitățile de învățământ care au mai multe echipe vor organiza etapă pe școala a olimpiadei. în anexă atașata prezenței note gășiți: adresa MEN lansare ,,Tinerii Dezbat” 2019, formularul-tip de Înscriere, calendarul ,,Tinerii Dezbat” 2019, Regulamentul ,,Tinerii Dezbat” și ghidul profesorului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Nouish BioMarket dă start campaniei #BioMentalitate – Tineri de pe tot Globul au acceptat provocarea

Next Post

Competiție între unitățile de învățământ – „Școală Europeană” 

Related Posts
Verified by MonsterInsights