Cum prevenim gripa cu ajutorul alimentației – sfatul medicului HWC

Ne aflăm în plin  sezon gripal. Este important în acest context să știm cum să prevenim boala. Un sistem imunitar puternic ne ajută să ținem boala la distanță. Imunitatea crescută este un adevărat „scut“ care ne păzește de viruși, mai ales în sezonul rece. Odată cu scăderea temperaturilor, scade și imunitatea. Medicii spun că o armă împotriva gripei și răcelilor este alimentația corectă.

⇓ Putem preveni răceala și gripa, având un stil de viață sănătos. Imunitatea organismului poate fi crescută printr-un aport suplimentar de vitamine şi zinc.

Una dintre cele mai simple şi mai eficiente modalităţi de a proteja organismul de boli este de a consuma alimente şi băuturi care conţin substanţe care activează sistemul imunitar Sistemul imunitar este un sistem complex de celule și molecule, cu rol în apărarea organismului împotriva agenților patogeni (virusuri, bacterii sau toxine)”, spune dr. Mihaela Roșianu, medic specialist de medicină generală și tehnician în nutriție.

  • Mihaela Roșianu – medic coordonator al Centrului de Nutriție și Yoga Harmony Wellness Center  Craiova ne recomandă o listă de fructe și legume ce ne întăresc sistemul imunitar.

⇒ Lămâia – unul dintre cei mai buni aliați împotriva racelii și  gripei.

Fie că o consumați în ceaiuri sau că o beți sub formă de limonadă, aceasta ameliorează rapid simptomele răcelii. Bogată în vitamina C, lămâia întărește sistemul imunitar și ajută organismul să lupte cu boala.

⇒ Sfecla – crudă, în salată sau coaptă, detoxifiază și revigorează organismul. Combate anemia și reface depozitul de minerale al organismului. Ea luptă eficient cu: viroza, nevroza, dereglările hepatice și cancerul.

⇒ Usturoiul –  unul dintre cele mai bune antibiotice naturale, poate fi folosit în orice fel de mâncare, ajuta în prevenirea răcelilor comune, previne bolile gastrointestinale. Aceasta conţine un compus pe nume alicina, un ulei volatil sulfuros care opreşte creşterea si înmulţirea bacteriilor, ciupercilor şi stimulează fluxul de enzime digestive. 

⇒ Sucul de morcovi – consolidează sistemul imunitar. Conţine vitamina C, vitamine din complexul B, potasiu, fier, sodiu şi fosfor. Toate acestea sunt ideale in prevenirea bolilor, îmbunătăţirea funcţiei hepatice, oferă ajutor sistemului nervos si alcalinizează sângele.

Pentru sfaturi personalizate și recomandarea unui regim de viață sănătos puteți merge la:

Harmony Wellness Center Craiova. Str. Crișului, nr 19 (vis-a-vis de Liceul Petrache Trișcu) Craiova, Telefon: 0775 342 059

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Cea mai bună cafea din Craiova se bea la Cadouri. Dulciuri. Flori.

Next Post

Ministerul Educației Naționale a aprobat Calendarul competițiilor școlare internaționale, naționale și regionale

Related Posts
Verified by MonsterInsights