Hrana sănătosă te scapă de boală – NOURISH BioMarket. De ce să alegi produsele BIO?

Fie ca hrana să vă fie medicament, și medicamentul hrană, spunea Hipocrat. 

Indiferent de stilul de viață pe care îl ai, alimentația bio este alegerea cea mai inteligentă și sănătoasă. Consumul de produse bio este singura armă prin care putem ține bolile la distanță. În contextul în care românii sunt bolnavii Europei, iar alimentația nesănătoasă este cauza principală a îmbolnăvirii, prima și cea mai importantă măsură pe care o putem lua, după cum spun chiar medicii, este să alegem să mâncăm sănătos.

Mâncăm bombe alimentare în fiecare zi, conștient sau nu. 95 la sută dintre alimentele aflate pe piață conțin E-uri. Multe alimente conțin chimicale și calorii goale care ucid organismul treptat.

Găsim însă în Craiova produse sănătoase, bio, fără aditivi, coloranți și E-uri? Da. Noi am descoperit magazinul de produse bio NOURISH BIOMARKET unde am găsit prețuri bune, produse de calitate și gustoase care ne-au făcut să ne reîntoarcem.

să ne lămurm ce înseamnă produse bio?

Produsele BIO sunt același lucru cu produsele ECO sau ORGANICE. Se folosesc însă trei denumiri diferite pentru că reprezintă țara în care sunt folosite. De exemplu, denumirea bio este folosită în principal în spațiul franco-german, termenul organic în Anglia, iar eco este termenul adoptat și în România. Certificarea produselor BIO se face după un set de reguli general valabile în toată lumea, de către organisme de stat sau private, acreditate pentru evaluarea conformităţii produselor.


Produsele BIO sunt produse pentru care nu se folosesc îngrășăminte chimice sau insecticide, iar apărarea recoltelor de elementele dăunătoare se face prin substanțe naturale. De aceea creșterea unei recolte ecologice presupune timp și resurse mărite, producție limitată și produse cu un grad de persisabilitate mai crescut față de cele ne-ecologice.

Există numeroase studii care arată că produsele certificate BIO sunt mult mai benefice pentru sănătatea noastră, își păstrează un conținut mai mare de vitamine și minerale.

 

 

Potrivit statisticilor realizate la noi în ţară, interesul pentru produsele bio a crescut considerabil în ultimii ani. Iar jumătate din alimentele organice care se regăsesc pe masa românilor provin din ţările vest europene, în principal din Austria şi din Germania.

 

Cu siguranţă, în piaţă, pe tarabe, legumele au un preţ atractiv pentru cei mai mulţi. Dar în fața tarabei nu aveți cum să certificați faptul că producătorul foloseşte cantităţi corecte şi recomandate de pesticide, ierbicide, fertilizatori. Se poate să apeleze la aceste substanţe după bunul plac, iar legumele rezultate pot fi nocive.

Produsele bio au gustul legumelor și fructelor din grădina bunicii

Și în supermarket-uri există sortimente foarte ieftine de legume fierte sau congelate, însă multe dintre ele au fost produse cu ajutorul pesticidelor, fetilizatorilor chimici şi, e posibil, şi a seminţelor modificate genetic. De aceea, din ce în ce mai mulți oameni se plâng de faptul că legumele sau fructele nu mai au gust. De câte ori nu ați cumpărat roșii din supermarket sau din piață și ați spus: „Nu are nici un gust!”
Ei bine, dacă vă doriți să resimțiți gustul din copilărie, cel al legumelor din grădina bunicii, produsele bio NOURISH BIOMARKET CRAIOVA sunt alegerea potrivită. Gustul este natural pentru că nu au adaos de chimicale.

⇔ Agricultură BIO nu folosește pesticide, fertilizanți și alte substanțe care se scurg și care poluează la fel de mult ca deșeurile fabricilor. Însăși scopul agriculturii ecologice este încurajarea și protejarea ecosistemelelor și biodiversității.

Cât de nocive sunt fructe și legume care se găsesc în toate magazinele?

Prin consumul fructelor și legumelor stropite, în organism pătrunde un mare număr de substanțe pe care numeroase studii le-au corelat cu alergii, eczeme, tulburări digestive și chiar cancer. Singură soluție pentru a ne proteja de acestea este să consumăm alimente certificate ecologic. Din ce în ce mai multe persoane descoperă importanța consumului acestor alimente.

Studiile au demonstrat faptul că organismele modificate genetic (OMG) conduc la slăbirea imunității și, drept urmare, cresc riscul de alergii, disfuncții sexuale sau cancer. Din păcate, există numeroase studii plătite chiar de producătorii de OMG-uri care vin să contrazică aceste rezultate. Modificarea genetică și efectele sale pe termen lung nu sunt încă suficient de bine înțelese, dar e important să ne protejăm de riscurile pentru sănătate consumând cât mai multe alimente ecologice și evitându-le pe cele ne-ecologice.

Se folosec îngrășăminte naturale

Cantitatea de substanțe minerale și vitamine este mult mai mare în cadrul fructelor și legumelor BIO. Fructele și legumele ecologice conțin cu 40% mai mulți antioxidanți decât cele convenționale. Folosirea de îngrășăminte naturale și nu chimice, pe baza de azot, face ca fructele și legumele ecologice să conțină cantități mult mai mici de nitrați, substanțe cunoscute cu potențial cancerigen.

Lactatele și ouăle provin de la animale care au fost hrănite natural

Lactatele și ouăle BIO provin de la animale care au fost hrănite natural, cu plante obținute fără utilizarea de produse chimice.

În plus, în lactatele normale se regăsesc urme de antibiotice care se administrează animalelor. Acestea ajunse în corpul uman pot produce o serie de perturbări ale metabolismului, pot declanșa alergii sau alte sensibilizari. Acestea nu se găsesc în produsele lactate ecologice. Chiar dacă au un conținut mai scăzut de proteine, aceste produse sunt de calitate superioară și sunt mai sănătoase.

Produsele BIO conțin cu 50% mai multe vitamine, minerale, enzime decât cele normale

Produsele organice conțin cu minim 50% mai multe vitamine, minerale, enzime și fitoelemente comparativ cu cele convenționale.

Cromul este un micronutrient deficitar în dieta modernă și se găsește cu 78% mai mult în alimentele ecologice. Seleniul este un antioxidant puternic care ne protejează de radicalii liberi și are un nivel de concentrare în alimentele organice mai mare de patru ori față de cele convenționale. Calciul are biodisponibilitate cu 70% mai mare în alimentele BIO, iar litiu și magneziu se găsesc de asemenea în cantități mult mai mari în aceste produse. 

⇔ Prețurile puțin mai mari ale produselor bio sunt consecințele unei productivități mai mici decât în cazul produselor ne-ecologice, tocmai din cauza că nu se folosesc stimulatori ai creșterii, inginerie genetică, protejarea de dăunători cu pesticide și ierbicide, care au rolul de a crește producția.

Detergenții BIO sunt obținuți din substanțe naturale

Detergenții BIO sunt obținuți din substanțe naturale, care nu afectează mediul înconjurător sau pielea noastră, nu provoacă alergii sau iritații.

Pielea care este cel mai mare organ al corpului, este afectată în mod direct de produsele cosmetice aplicate, fiind capabilă să absoarbă tot ceea ce ajunge în contact cu ea. O substanță care se aplică pe piele și rămâne acolo suficient de mult, este absorbită de glandele sebacee și foliculii firelor de par, trecând apoi în sistemul circulator. Astfel, orice substanță din cremele, loțiunile, gelurile, uleiurile, pe care le folosim poate să ajungă în sânge, apoi la organe.

Cosmeticele bio, conțin ingrediente care se găsesc în stare naturală

Cosmeticele BIO – organice sunt obținute numai din ingrediente care se găsesc în stare naturală, nu conțin conservanți, coloranți sau alte substanțe toxice. Față de cosmeticele clasice sunt fabricate după reguli foarte stricte pentru că altfel producătorul nu ar putea primi certificarea organică.

Produsele bio pot fi comandate și online

Alimentele organice sunt mai greu de produs‭ ‬și necesită costuri mai mari de producție.‭ ‬Se produc însă mai puțin‭ ‬și mai bune.‭ Termenul de valabilitate este redus.‭ ‬Trebuie‭ ‬știut că produsele bio‭ ‬sunt pentru toată lumea.‭ ‬Prețurile alimentelor bio sunt accesibile,‭ ‬iar‭ ‬calitatea,‭ ‬confirmată de cumpărători,‭ ‬este pe măsură.‭ ‬
ADRESA:
⇒ Calea Unirii, Nr. 89 
⇔Telefon: 0744 53 25 25

Orar de funcționare:

  • Luni – Vineri: 09:00 – 19:30
  • Sâmbătă: 09:00 – 19:00
  • Duminică: 09:00 – 14:00
Produsele Nourish BioMarket pot fi comandate‭ ‬și online
https://www.nourish.ro/despre-noi/prezentare-magazin-craiova/.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

DSP Dolj impune măsuri pentru prevenirea gripei, în școli

Next Post

Cea mai bună cafea din Craiova se bea la Cadouri. Dulciuri. Flori.

Related Posts
Verified by MonsterInsights