DSP Dolj impune măsuri pentru prevenirea gripei, în școli

Medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj au transmis adresă către Inspectoratul Școlar Județean Dolj și implicit către toate unitățile de învățământ prin care atrag atenția asupra implementării unor măsuri care să prevină îmbolnăvirea copiilor.

România se află în plin sezon gripal. 19 români au murit  până acum din cauza gripei. Boala se transmite cel mai rapid în colectivitate, iar copiii sunt cei mai  vulnerabili. Gripa este extrem de contagioasă și se răspândește rapid în comunitate. Gripă este mult mai periculoasă pentru copii decât răcelile obișnuite, putând duce la complicații grave.

 

Măsurile pe care trebuie să le respecte medicii școlari, cadrele didactice și părinții:

– realizarea triajului epidemiologic zilnic în colectivitățile unde nu există personal medical școlar de către cadrul didactic de la prima ora și raportarea zilnică a cazurilor de îmbolnăvire sau focarelor înregistrate la nivelul unităților de învățământ;
– colaborarea cu personalul medical de la cabinetul medical școlar, acolo unde existii, pentru asigurarea normelor de igienă personală atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi/preșcolari (spălat pe mâini, evitarea aglomerărilor, repaus la domiciliu în cazul observării semnelor de boală, folosirea șervetelelor umede și uscate);
– intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție (după fiecare pauză școlara la grupurile sanitare și pe holuri și după ore în toate spațiile), deschiderea largă a ferestrelor prin aerisire în timpul pauzelor școlare, ștergerea suprafețelor (bănci, clanțe) cu soluții dezinfectante.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Evaluarea activității și performanței cadrelor didactie, fișa și criteriile

Next Post

Hrana sănătosă te scapă de boală – NOURISH BioMarket. De ce să alegi produsele BIO?

Related Posts
Verified by MonsterInsights