De ce trebuie să țină cont profesorii care fac necesarul de manualele în aceste zile

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a anunțat cadrele didactice cu privire la pregătirea necesarului de manuale școlare pentru anul 2019-2020. Cadrele didactice trebuie să pregătească comenzile de manuale școlare pentru pentru nivelurile primar și gimnazial. 

Cum trebuie să procedeze profesorii

⇒ Se estimează numărul maxim de manuale școlare noi necesare pentru anul școlar 2019-2020 pentru fiecare clasa/nivel (pe baza datelor din SlllR).

⇒ Comenzile de manuale efectuate ulterior nu trebuie să depașească numărul maxim estimat transmis prin completarea machetei; răspunderea pentru informațiile transmise revine directorului unitați de învățământ.

⇒ Pentru profesori se are în vedere asigurarea unui singur manual pentru un profesor, pe disciplină și pe nivel de clasa, indiferent de numărul de variante care vor fi aprobate pentru un anumit titlu de manual, respectiv, de numărul de clase la care profesorul preda disciplină respectivă și de limba de predare.

⇒ Pentru dotarea bibliotecilor școlare se pot comanda maximum trei exemplare din fiecare titlu de manuale școlare (pe disciplină și pe nivel de clasa).

⇒ Se completează toate câmpurile (cu “O” pentru câmpurile corespunzătoare manualelor pentru care nu se efectuează comenzi).

⇒ Fișierul se redenumește pe modelul: nume unitate de învățământ_necesar manuale_2019_2020.

Ministerul Educației a  anunțat de curând schimbări în privința achiziției manualelor. 

Noutatea este că se renunță la manualul realizat de editură unică. Cadrele didactice au posibilitatea să aleagă, din nou, între mai multe manuale. 

Decizia vine după ce anul trecut s-a renunțat la cumpărarea de manuale prin licitație publică și a centralizat editarea la Editura Didactică și Pedagogică.  Ministerul Educației a publicat procedura care reglementează modul în care se realizează achiziționarea manualelor școlare. MEN organizează licitație deschisă pentru achiziționării manualelor școlare.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Universitatea din Craiova organizează cursuri pentru promovarea examenului International English Language Testing System

Next Post

Fă-ți „Plinul de cărți”

Related Posts
Verified by MonsterInsights