Șase elevi și doi profesori de la Palatul Copiilor Craiova, în proiectul Erasmus +

Șase elevi și două cadre didactice de la Palatul Copiilor Craiova au participat la prima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ LEARN 4 LIFE- ACTIVE AND RESPONSIBLE CITIZENSHIP.  Acțiunea a avut loc în orașul Karditsa din Grecia.

Alături de elevii craioveni au participat și elevii și cadre didactice din cinci țări: Italia, România, Grecia, Turcia și Polonia. Timp de cinci zile toți au participat la activități și workshopuri organizate de cadre didactice ale școlii 5o Gymnasio, Karditsa. 

În aceste fel, cei șase elevi craioveni de clasa a VII-a au putut să cunoască  elemente de cultură și civilizație din mai multe țări europene și Turcia, dar și să interacționeze  cu elevi de vârsta lor din aceste țări. Copiii au fost însoțiți de prof. Felicia Călmuc și prof. Sorin Dinișor.

Activitățile s-au încheiat cu o vizită culturală în capitala Greciei unde copiii au participat la o incursiune în lumea fascinantă a istoriei acestui popor.

Erasmus+ oferă oportunităţi pentru învăţământul vocaţional, profesional și tehnic, formabilii din acest domeniu având oportunitatea de a participa la mobilități transnaționale în care să-și formeze abilitățile și competențele necesare integrării pe piața muncii. Totodată, Erasmus+ oferă profesioniştilor și managerilor din domeniul educaţiei profesionale posibilitatea de a învăţa noi metode de predare şi formare în străinătate, precum şi posibilitatea de a dezvolta reţele internaţionale cu alte instituţii de învăţământ şi de formare profesională. 

Palatul Copiilor Craiova este singura unitate de învățământ preuniversitar din județul Dolj, abilitată să furnizeze activități extrașcolare. Palatul Copiilor este o unitate de învățământ pentru activități extrașcolare, a cărei misiune este creșterea gradului de conștientizare al tuturor actorilor educaționali asupra contextului de învățare pe tot parcursul vieții. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Cum să începi 2019 cu inspirație și creativitate

Next Post

Când se termină vacanța de iarnă

Related Posts
Verified by MonsterInsights