Tânăra doljeancă din topul național

„Ai carte, ai parte”, spune o vorbă din popor. Iulia Roșu este una dintre tinerele doljence care ne face mândri prin rezultatele sale. O fată mărunțică, cu ochi mari și luminoși. Vorbește hotărât. La fel de hotărâtă a fost și când și-a pus în cap gândul de a obține media zece la examenul de bacalaureat. Și a reușit. Este una dintre cele două eleve care au dus sistemul de educație doljean în topul național. A absolvit Colegiul Național „Elena Cuza“ din Craiova. 

Cum reușește un elev să facă performanță în condițiile actuale ale sistemului de educație?

Media10 nu a fost atât de greu de obținut, spune Iulia. A știut clar ce își dorește și a muncit pentru asta. Organizarea a fost cea mai importantă.

„De la început mi-am format un program strict pe care l-am respectat. Mi-am programat pentru fiecare materie de bac o zi în care să lucrez. Această organizare m-a ajutat. Este important să fim organizați, să știm mereu ce ne dorim”.

Stabilirea unui obiectiv poate să fie motivația de care fiecare elev are nevoie. După acest pas, extrem de important este să faci o analiză a stadiului în care te afli în procesul de învățare pentru fiecare materie.

„Trebuie să știm cum să acordăm timp suficient fiecărei materii. Dorința de a obține o anumită notă cântărește foarte mult pentru că trebuie să știm exact pentru ce muncim, ce țel trebuie să atingem. Cred că și elevii care își doresc anul acesta să obțină note mari la examentul de bacalaureat ar putea avea succes dacă se organizează în acest fel”, spune Iulia. 

Iulia este acum studentă a Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București, specializarea Relații Internaționale și Studii Europene. La Master își dorește să plece să studieze în străinătate.
Cel mai mult apreciază la sistemul de învățămânnt românesc faptul că „oferă o foarte mare varietate de informații. Atât în școala generală cât și în liceu avem o mulțime de materii”.

Un minus ar fi lipsa de ore de practică și aplicabilitate informațiilor predate la clasă. 

„Educația din România se bazează foarte mult pe partea teoretică”, mai spune Iulia.

 

Alături de Iulia Roși și Mădălina Putere a obținu la sesiunea trecută de bacalaureat media 10. Despre Mădălina Putere care jurnaliștii Media10 au scris în urmă cu ceva timp https://mediazece.com/2018/12/12/madalina-putere-fata-de-10-a-craiovei-secretul-performantei-in-studiu/

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Tânărul medic craiovean care a salvat viața unui om în avion. Cum a reușit, deși avionul nu era echipat corespunzător

Next Post

Vitae Nec Adipiscing Quis Semper Quam Tellus Nascetur Mollis

Related Posts
Verified by MonsterInsights