Mihai Vîrban, KinetoPlus Craiova – Beneficiile masajului terapeutic: „Pacienții vin cu o problemă și pleacă vindecați”

Masajul terapeutic este o binecuvântare și o soluție extrem de eficientă pentru tratarea unor afecțiuni care ne dau bătăi de cap și dureri groaznice. În cadrul campaniei „Vindecare prin mișcare” susținută de clinica KinetoPlus Craiova aflăm care sunt beneficiile masajului terapeutic și cum ne poate schimba viața în bine.

Din cauza orelor nenumărate petrecute la birou, în fața calculatorului, tot mai mulți oameni sunt diagnosticați cu afecțiuni ce pot fi tratate eficient cu ajutorul tehnicilor și exercițiilor de kinetoterapie. Mihai Vîrban, kinetoterapeut și specialist în masaj terapeutic în cadrul clinicii KinetoPlus, ne ajută cu sfaturi utile.

VIDEO: PUNKT MEDIA

Masajul terapeutic are o istorie de mii de ani. Este o modalitate simplă și accesibilă care ne eliberează de stres si disconfort. În cazul unor afecțiuni diagnosticate, masajul este o forma complementară a tratamentului oferit de medicul specialist.

Trebuie știut că masajul terapeutic este mai mult decât un masaj de relaxare

Specialistul în kinetoterapie se concentrează pe tratamentul afecțiunii diagnosticate. Există peste 80 de stiluri de masaj terapeutic.

Majoritatea pacienților ajung la kinetoterapeutul Mihai Vîrban pentru dureri de spate. Multe dintre aceste dureri sunt cauzate de șofat sau de pozița pe care corpul trebuie să o suporte atunci când petrecem timp îndelungat la birou. O altă parte din pacienții sunt elevi și studenți care au ajuns să aibă dureri de spate sau afecțiuni din cauza poziției incorecte pe care o au când stau în bănci.

„Sunt tot mai mulți pacienți care apelează la masajul terapeutic. Cei mai mulți sunt IT-iști, șoferi, contabli, femei care lucrează la supermarket, la casierie, sau tineri, elevii, studenți”, declară Mihai.

FOTO: PUNKT MEDIA

Masajul terapeutic este una dintre cele mai eficiente și apreciate forme de terapii alternative folosite în tratamentul durerilor musculare. Scopul masajului este eliminarea și decongestionarea punctelor care declanșează durerea, decontracturarea mușchilor, rezolvarea problemelor circulatorii.

„Masajul terapeutic este folosit pentru tratarea efectului multor unor afecțiuni. De exemplu, hernia de disc lombară poate pune presiune pe o rădăcină nervoasă, iar pentru acest lucru trebuie să mobilizăm toate țesturile în zonă, trebuie să intrăm în profunzime, să tratăm cauza. Lucrăm tot ce înseamnă muscular, articular și așa ajungem să destindem zona afectată. Masajul ajută la înlăturarea efectelor lăsate de hernia de disc, relxează musculatura lombară și are efecte benefice”.

Masajul intervine direct asupra durerii

Masajul terapeutic se face și post traumatic, post operator. Vorbim de herniile de disc operate, de operații post traumatice după un accident de mașină. Masajul intervine direct asupra durerii, având efect antialgic (antidurere) datorită faptului că relaxează musculatura. Cu ajutorul manevrelor de frământare, vibrați, folosite în cadrul masajului terapeutic, circulația sângelui este stimulată, organismul putând furniza mai mult oxigen și substanțe nutritive în țesuturi și organele vitale decât facea înainte de masaj.

„Tehnica mea este un cumul între toate tehnicile pe care le-am învățat în tipul facultății, dar și la cursurile la care am participat ulterior. Tehnicile sunt adaptate pentru fiecare pacient. Un masaj clasic sudeze se poate potrivi perfect unui pacient, dar pentru altul poate este nevoie de alte tehnici, astfel încât să poți obține rezultatul dorit”.

FOTO: PUNKT MEDIA

O ședința de masaj terapeutic poate dura între 15 și 90 de minute în funcție de zonele afectate. Specialistul în kinetoterapie din cadrul KINETOPLUS Craiova spune că în urma masajului pacientul are o starea generală de sănătate îmbunătățită, este mai energic, mai relaxat, mai puternic. 

„Cei care lucrează mult la birou este bine să prevină aparția problemelor lombare. Este extrem de util un control de prevenție. Noi facem o anamneză, vedem cu ce se ocupă omul, care este poziția lui predominantă în timpul zilei și încercăm să facem modificări astfel încât la sfârșitul zilei să nu simtă oboseala, amorțeala, durere la nivelul umerilor, brațelor”, adaugă Mihai Vîrban.

Mihai este pasionat de meseria sa. După o zi de muncă cea mai mare bucurie a sa sunt pacienții care „au venit cu o problemă și pleacă vindecați”. După câteva ședințe de masaj terapeutic pacienții reușesc să își reia activitatea, să aibă o viață fără dureri.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din Craiova, secție Kinetoterapie, apoi un Master tot în domeniu. Nu s-a mulțumit cu atât. Pentru că iubește ceea ce face merge mereu la specializări, cursuri, conferințe. Face totul din respect pentru pacienți și pentru cariera aleasă.

„Mi-a plăcut să ajut oamenii. Cel mai bun mod de a ajuta un om este să îl ajuți să își rezolve o problemă, mai ales o problemă de sănătate. Iar dacă îți faci meseria cu pasiune și rezultatele sunt pe măsură”, conchide Mihai. 

Mesaje ale pacienților KINETOPLUS

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Jocuri creative și educative pentru vacanța de iarnă

Next Post

Alimentația copiilor în perioada Sărbătorilor- sfaturi sănătoase

Related Posts
Verified by MonsterInsights