Jocuri creative și educative pentru vacanța de iarnă

Vacanța de iarnă este un moment potrivit pentru jocuri în familie. Cei mici se pot bucura de activități creative care să le distragă atenția de la tabletă, telefoane, televizoare.

Ce activități și jocuri puteți să faceți iarna?

În famile puteți să faceți activități practice sau jocuri ce pot dezvolta creativitatea copiilor: un pesaj de iarnă, o coroniță de sărbători, fulgi de nea, decorațiuni de sărbători pentru casă. 

Jocul Autobuzul ursuleților

Autobuzul ursuleților este un joc captivant, educativ și reușește să stârnească interesul oricărui copil. Jocul presupune ca ursuleții să fie așezați în funcție de mărime, culoare, la căsuța corespunzătoare și pe locurile potrivite în autobuz. În acest fel copilul învață culorile, adunarea, scăderea și antrenează gândirea logică.

Telefonul fără fir

Este unul dintre cele mai amuzante jocuri pentru copii de 5 ani. Cu cât il joaca mai mulți copii cu atât jocul este mai distractiv. Se poate juca și în familie.

Cum se joacă? Copiii stau în șir unul lângă celalalt și primul îi soptește REPEDE la ureche următorului copil un cuvânt, pe care nu are voie să îl repete. Acesta șoptește în același mod mai departe cuvântul (sau ce a înțeles) următorului copil și așa mai departe. Ultimul jucător trebuie să spuna cu voce tare ce cuvânt a înțeles. Cateodata cuvâtul de la final seamană atât de puțin cu cel spus inițal și de aceea copiii se pot amuza copios.

Matricea Zalelor Geometrice

Cu “Matricea Zalelor Geometrice” copilul  învăța să aleagă piesele în funcție de formă, dar și de culoare. Încă de la primele încercări vei observa interesul mezinului pentru descoperirea formelor și culorilor, pasul următor fiind asocierea lor cu elementele din mediul înconjurător. Este un joc simplu, dar ingenios și va servi drept o activitate numai bună pentru a petrece timp de calitate în familie, în jurul bradului de Crăciun.

Ghicește animalul
Primul jucător se gândește la un animal iar ceilalți au la dispoziție un număr de întrebări convenit în prealabil (5-10-20 și în funcție de vârstă copiilor) pentru a află despre ce animal este vorba. Se pot da doar răspunsuri cu DA sau NU. Exemple de întrebări: “Trăiește în apă?”, “Are aripi?”, “Are ţepi?”, “Are gâtul lung?”.
Te-am bătut

Pentru joc este nevoie  de două zaruri și pix și hârtie pentru a ține scorul. Pentru a face jocul mai complicat pentru vârste mai mari se poate juca și cu trei zaruri.

Cum se joacă? Fiecare jucător aruncă câte un zar și cine îl da pe cel mai mare începe jocul. Primul jucător aruncă ambele zaruri și le aranjează în ordine în așa fel încât să formeze cel mai mare număr posibil. Exemplu: dacă aruncă un 2 și un 6, va formă numărul 62. Se notează numărul și urmează rândul următorului jucător. La finalul rundei câștigă cel care a format numărul cel mai mare. Desemnați un câștigător la fiecare rundă. Pentru variație puteți stabili că va câștigă cel care va face numărul cei mai mic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

De 10 – Horațiu Pariș: „Nu mă interesează banii, ci să fac ce îmi place”

Next Post

Mihai Vîrban, KinetoPlus Craiova – Beneficiile masajului terapeutic: „Pacienții vin cu o problemă și pleacă vindecați”

Related Posts
Verified by MonsterInsights